Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos táska

Spenótos táska
Spenótos táska
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Vendégváró falatoknak is jó, akkor valami mártogatóst is készíthetünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. A spenótot, a villával szétnyomkodott burgonyát, fokhagymát, sót, borsot összekeverjük. Lehet bele füstölt sajtot is tenni.
  3. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk egy adag spenótos krémet.
  4. A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
  5. A tetejét megkenjük tejjel vagy felvert tojással. Reszelt sajttal, szezámmaggal díszítjük.
  6. Szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 071
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos batyu, spenóttal töltött buci, töltött kelt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lncss
lncss Tue, 2013-10-15 11:42

Annyira egyszerű és nagyszerű ez a recept, hogy ilyenkor csak azt sajnálom, hogy nem én találtam ki. Köszi a receptet! :)

459
finomliszt 50 dkg
élesztő 1.6 dkg
víz 3.2 dl
1.6 dkg
cukor 2 csipet
napraforgó olaj 3 ek
spenót 20 dkg
burgonya 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg