Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-tejszínes csirkemell

Spenótos-tejszínes csirkemell
Spenótos-tejszínes csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na szóval! Soha életemben nem ettem meg a spenótot, de kis családom szereti. Tavaly nyáron kaptunk egy nagy adagot a nagybácsitól, és eltettem. Csakhogy kimaradt egy kicsi, amit megcsináltam tésztával. Hát az nagyon ízlett, de most feljavítottam, és ez lett a TÖKÉLETES.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, és hagyjuk száradni.
  2. A vajat felolvasztjuk, és beletesszük a husit, sózzuk, borsozzuk, mehet bele a zúzott fokhagyma, a vöröshagyma, a bazsalikom és a rozmaring. Pici vizet öntünk rá, és hagyjuk párolódni.
  3. Mikor már majdnem jó, beletesszük a spenótot, amit előzőleg kiolvasztottunk. Ezután mehet rá a tejszín, egyet rottyantunk rajta, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
  4. Kifőzzük a tésztát, tányérra tesszük, ráhalmozzuk a husit, sajtot reszelünk rá, és már ehetjük is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 625
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos csirke, tejszínes-spenótos csirkemell, sajtos-tejszínes-spenótos csirkemell tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

848
csirkemell filé 1 db
vaj 5 dkg
spenót 50 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
bazsalikom 1.5 teáskanál
rozmaring 1 szál
víz 2 dl
főzőtejszín 200 ml
trappista sajt 15 dkg
kagylótészta 50 dkg