Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-tejszínes pite

Spenótos-tejszínes pite
Spenótos-tejszínes pite
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story, az ovális quiche-be beledobálható a hűtőnk maradéka, idényzöldség. Mindenhogy finom és kiadós.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A spenóthoz

A tésztaalaphoz és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkével kezdjük, megmossuk, levágjuk a húst a csontról, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. Egy forró serpenyőbe (közepes láng), a sistergő zsiradékra tesszük és pirítjuk. Felaprítunk 3 gerezd fokhagymát és hozzáadjuk. Pár perc után levesszük a lángot és lefedjük, hogy átpárolódjon egy fedő alatt, sűrűn átkeverjük, hogy le ne égjen. Sózzuk (1 tk), borsozzuk. Végül félretesszük.
  3. A spenótot leszárazzuk, és alaposan átmossuk. Kevés vízzel egy közepes lábosba, kis lángon a tűzre rakjuk és lefedjük, amíg össze nem esik, megsózzuk 1 tk sóval.
  4. Néhány perc után hozzákeverjük a tejszínt.
  5. Az 5 dkg sajtot a végén reszeljük bele és miután beleforgattuk, lekapcsoljuk a tüzet (én kiraktam az ablakhoz) hűlni. 
  6. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a liszttel.
  7. A leveles tésztát egy kiolajozott formába egyengessük, és a széleit vágjuk le. Tegyük az aljába a húst, majd a kihűlt spenótba belekeverjük a liszttel kikevert tojásokat, és átkeverjük. Végül ráborítjuk a húsra.
  8. Előmelegített sütőben alacsony-közepes lángon süssük aranyszínűre. Nagyjából 45 perc.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 918
elküldve: 6
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos-spenótos quiche, spenótos-csirkés pite, sós pite spenótos-tejszínes töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
csirke felsőcomb 2 db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
spenót 250 g
főzőtejszín 2 dl
1 teáskanál
trappista sajt 5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
leveles tészta 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
füstölt sajt 3 dkg
feta sajt 3 dkg