Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-tejszínes spagetti

Spenótos-tejszínes spagetti
Spenótos-tejszínes spagetti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, laza ebéd karácsony után.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőbe feltesszük a tűzhelyre. Közben a hagymát felaprítjuk (nem muszáj nagyon apróra). Ha már a szalonna engedett egy kis zsírt, hozzáadjuk a hagymát.
  2. Lepirítjuk a hagymát és a szalonnát, illetve ha sonkát használunk, felkockázzuk, és hozzáadjuk azt is, kicsit lepirítani.
  3. Ha lepirult, hozzáadjuk a spenótot, és fedő alatt addig pároljuk, míg fel nem enged. Ha már szét tudjuk szedni a spenótgolyókat, hozzáadjuk a fokhagymát és a lisztet. Kicsit pirítjuk.
  4. Felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a sajtot is. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  5. Ha virslivel készítjük, hozzáadjuk a virslit, és készre főzzük.
  6. Megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a mártáshoz. Kicsit összemelegítjük.
  7. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 218
elküldve: 12
receptkönyvben: 167
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-tejszínes tészta, parajos-vislis tészta, szalonnás-spenótos tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Survivor
Survivor Wed, 2014-04-23 17:29

Elkészítettem. Nyilván én is variáltam és tettem bele egy felkockázott paradicsomot is a vége felé. Nagyon finom! Köszönet a receptért!

syssi75
syssi75 Sun, 2013-09-01 14:23

Elkészítettem isteni finom lett,egy kicsit variáltam rajta,nem raktam bele annyi tejszínt.nagyon finom

Kaltenniki
Kaltenniki Tue, 2013-06-18 14:09

Koszonom a receptet, épp most készítettem el ebédre. Annyit változtattam rajta, hogy pépes mirelit spenotot használtam és tényleg nagyon nagyon finom lett:)

844
császárszalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
spenót 20 dkg
virsli 10 dkg
főzőtejszín 500 ml
finomliszt 2 evőkanál
tömlős krémsajt 5 dkg
spagetti tészta 400 g
sajt 8 dkg