Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos torta

Spenótos torta
Spenótos torta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süteményt a lengyel gasztromagazinból lestem el, nekem ez a színe miatt magyar suti lett. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A spenótot, ha friss összeturmixoljuk, ha fagyasztott, akkor nem szükséges. A 3 egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
  2. A végén megy bele a spenót, azt mar elég, ha kanállal lazán belekeverjük. 180 C fokon, 1 óra sütés, ez légkeverésen értendő, de sütője válogatja. Nem szabad nagyon kiszárítani.

Krém

  1. Krémhez a tejfölt (én 30 % -osat használtam) kikeverjük a vaníliás cukorral és a mascarponével.
  2. Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, vagy ha macerás, akkor kenjük csak a tetejére a krémet. Díszíteni bárhogy lehet, nekem most eperrel jött be, de csináltam már gránátalmásat is. A lényeg, hogy magyar színe legyen. ;) Jó étvágyat hozzá. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

chuck79

Mióta szakács: 2016.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zöld bársony torta, sajtkrémes torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

prohanta
prohanta Mon, 2019-03-11 23:08

Na vegul elkeszitettem es hatalmas sikere lett. Egy jotekonysagi sutinapra vittem be a munkahelyemre es tobben is elkertek vegul a receptjet. Az elejen kicsit ockodtak a megkostolastol, mert tenyleg furcsa latvany volt a zold teszta, de aztan az elso kostolonak annyira izlett, hogy mindenki felbatorodott utana. Koszonom a receptet! (Bocsanat, kulfoldon elek, igy kicsit hosszadalmas lenne az ekezeteket egyesevel berakni.)

prohanta
prohanta Fri, 2019-02-01 17:25

Szia! Grammra korulbelul mennyi lehet egy cseszenyi liszt es cukor? Probaltam megkeresni interneten, de amerikai cseszevel merve 128g, mig angol mercevel merve ez 225g, ami eleg jelentos kulonbseg. Az is nagy segitseg lenne, ha a bogre meretet meg tudnad hatarozni; 2.5dl-es atlagos bogrere kell gondolni? Koszi a segitseget!

slevin1979
chuck79 / slevin1979 Mon, 2016-06-06 22:54

Szia, erdekessege hogy a spenotot nem nagyon erezni ezert olyanok is beleszerettek akik nem rajonganak a spenotert :)) Mindenkeppen erdemes megprobalnod es arra ugyelj hogy a spenot ha friss ,legyen jol pepesitve, turmixgeppel pl. Varom a velemenyedet :) Jo sutest :)

shara88
shara88 Sat, 2016-06-04 09:23

Szia! Biztos nagyon finom lehet és egészséges, de körül tudnád írni valahogy az izét? Nekem valahogy furcsa a vaníliás cukor és spenót kombináció eperrel vagy más gyümölccsel, de ki szeretném próbálni

3978
spenót 450 dkg
tojás 3 db
cukor 1 bögre
finomliszt 2 bögre
sütőpor 3 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 300 ml
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 250 dkg