Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos tortácskák

Spenótos tortácskák
Spenótos tortácskák
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezekkel a mutatós, ízletes tortácskákkal meglephetjük spenótkedvelő vendégeinket, készíthetjük sör- vagy borkorcsolyaként, de magunkat és családtagjainkat is kényeztethetjük vele ebédre, vacsorára kínálva. A torta alapja vajas linzertészta, töltelékében pedig a spenót, a paradicsom, a szalonna, a juhtúró és a tejszínes öntet jól megférnek egymás mellett.
A recept a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőbe tesszük.
  2. Miután lehűlt, kettéosztjuk, és lisztezett felületen egyenként akkora kör alakú lappá nyújtjuk, hogy két kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. (Egy nagyobb, 24 cm átmérőjű formát is használhatunk.)
  3. A tésztára alufóliát terítünk, szárazbabot öntünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Alufóliával együtt levesszük a babot, és további 10 percig sütjük a tésztát.
  4. A megmosott spenótszárát levágjuk, forró sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük.
  5. A szalonnát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  6. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
  7. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a szalonnacsíkokat és az előfőzött spenótlevelet.
  8. Ráöntjük a tojásos keveréket, körberakjuk paradicsommal, és megszórjuk juhtúróval.
  9. 25-30 percig sütjük, amíg a töltelék át nem sül.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 971
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos pite szalonnával, spenótos-paradicsomos lepény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

OEnci
OEnci Wed, 2012-11-14 14:41

Kedves Tündér,

egy dolgot nem értek: miért kell a szárazbab a sütés elején? Mit csinálhatok utána a babbal?

Ha nincs juhtúróm, mit javasolsz helyette?

Köszi előre is a választ!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2013-01-02 21:05

Kedves Enci!A szárazbabra az elősütéshez vagy vakra,( vakon ) sütéshez van szükség. ezzel az eljárással a bab lenyomja a tésztát, nem púposodik fel, az elősütés során egy üreg keletkezik, miután a babot kivesszük. Az így elősütött tésztát tudjuk megtölteni különféle töltelékekkel. A szárazbabot eltesszük a következő ilyen sütéshez. (Ez a bab már főzéshez nem használható, de évekig lehet vakra sütéshez használni.)
Juhtúró helyett használhatsz karakteresebb ízű sajtot, esetleg sima tehéntúrót.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2011-05-20 12:26

Kedves Zúza!
Örülök, hogy tetszik a recept!
(A kép és a recept is saját, csak először a Pécsi Borozó, majd a blogom oldalán jelent meg:)

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2011-05-20 13:06

Ó, már látom; bocsánat, akkor ez ügyben nem szóltam semmit.
Először a borozó oldalát néztem meg, nem a blogodat... Pedig nem is szoktam alkoholizálni :)
Megelőztél a mosoly jellel :)

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2011-05-20 12:15

Kedves Tündér!
Minden Quiche-t és Quiche-féleséget nagyon szeretek, ezt is kipróbálom.
Indulok spenótért a boltba, a többi hozzávaló kipipálva. :)
u.i.
Kár, hogy most nem általad készített fotót tettél ide. Csoda, hogy engedte a NoSalty csapat.

522
finomliszt 18 dkg
vaj 8 dkg
mangalica zsír 1 dkg
1 tk
víz 4 evőkanál
spenót 25 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
paradicsom 1 db
tojás 1 db
főzőtejszín 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
juhtúró 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint