Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-túrós tészta besamel mártással

Spenótos-túrós tészta besamel mártással
Spenótos-túrós tészta besamel mártással
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma valami spenótos tésztát akartam készíteni. Azért döntöttem az óriás kagyló mellett, mert itt csak olyan receptek vannak, amelyekben előfőzik a tésztát, holott ez szükségtelen - ahogy a lasagne-nál és a canellóninál is.

hozzávalók / 3 adag

A spenótos tésztához

A besamelmártáshoz

A tetejére

  • 20 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Ugyanezt a szószt el lehet készíteni lasagne-nak, canellóninak, sőt, leveles tésztába is tölthetjük - mint ahogy én is tettem a maradék szósszal. Jön is nem sokára a recept.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot kevés olajon kiolvasztjuk, fűszerezzük ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk.
  2. A tűzről levett spenóthoz keverjük a túrót. 
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az előzőleg felforralt tejet. 
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal.
  5. A kagylótésztát megtöltjük a spenótos masszával, és a tálba fektetjük. 
  6. Ha megtelt a tál, leöntjük a tésztát besamellel, óvatosan, hogy minél több szósz maradjon a tésztákban. A besamelnek teljesen el kell lepnie a tésztát.
  7. Tetejét sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 101
elküldve: 5
receptkönyvben: 446
elkészítve: 25/38
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Barilla receptverseny, Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos túrós óriás kagylótészta, besamell mártásban sült spenótos tészta, spenótos túrós sült tészta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mustiné Niki
Pöpp / Mustiné Niki Wed, 2014-04-09 09:22

Sziasztok! Először anyukámnál kóstoltuk ezt a tésztát. Az érdekesség az volt , hogy a férjem se a túrót se a spenótot nem szereti, de kétszer evett belőle. Megcsináltam itthon is a receptet és nagy sikert aratott . :D Köszönöm . Nálunk kedvenc lett :D

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-01-06 18:34

Szia,

most tettem el a receptedet, es szavaztam is ra, mert a "vezetö" recepttel nem nagyon ertek egyet, bar igaz az is, hogy "izlesek es pofonok". Egyebkent is tetszenek a receptjeid, gratulalok. BUEK, es üdvözlet! Marti

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2014-01-07 08:30

Szia! Köszönöm a szavazatot és a dicséretet is! Remélem, ízleni is fognak azok, amiket kipróbálsz ;-)
Eddig amúgy azt hittem, h nem sikerült neveznem :D

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-01-07 12:57

Szia, kattints ra a "Barilla receptversenyre" - megtalalod. En is neveztem, eltart egy ideig, mig felkerül.

Üdv! Marti

TRózsa
TRózsa Mon, 2012-03-12 14:39

Köszönöm a gyors választ! A spagetti carbonárát is többször elkészítettem már. Ez a recept is nagyon jónak tűnik. Köszi mégegyszer. Rózsa

TRózsa
TRózsa Mon, 2012-03-12 10:29

Szia! Körülbelül mennyi tészta kell ehhez a mennyiséghez? Rózsa

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2012-03-12 11:09

szia,

hát ez függ a kagylótészta nagyságától (márkánként némileg eltér), meg a tál formájától is - ezért sem írtam. de megnéztem, és nagyjából 30 dkg tésztát használtam fel, a márka pedig gyermei.
remélem, segítettem.

nicoletailor
nicoletailor Sat, 2012-02-04 17:22

Megcsináltam és nagyon finom!!! Bekerült a kedvenceink közé!!! Köszi :)

tmoni
tmoni Wed, 2012-02-01 11:56

Szia!
Tegnap elkészítettem vacsorára. Nagyon-nagyon finom! Ez az első spenótos étel egyébként, amivel próbálkoztam, és nagy sikerem volt vele! :)
Köszönöm a receptet,
Üdv:
Mónika

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2012-02-01 12:16

szia Móni,

ennek igazán örülök :-) és éljen a spenót ;-)

további jó főzőcskézést, kísérletezgetést!

Mariann66
Mariann66 Tue, 2012-01-31 13:47

Imádom a spenótot és a túrót is! :-))Ezt másfajta tésztával is el lehet készíteni, igaz? Mondjuk canellonival? Vagy ha csak úgy rákenem vagy összekeverem másfajta tésztával - ugyanis most épp nincs itthon kagylótészta. A tésztát nem kell előtte megfőzni igaz, mert a besamelltől megpuhul?!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2012-01-31 15:54

örülök, hogy tetszik. :-)
a kérdéseidre a válasz (ahogy a storyban és az ajánlatban is olvashatod): canellónival biztos nagyon finom, kicsit macerásabb tölteni. lasagnával, sőt lebbenccsel is meg lehet csinálni, a tészta pedig sütés közben megfő a szószokban, teljesen puha lesz (az óriáskagyló szint már töltés közben megpuhult, ezért a canellóniba hideg szószt tennék, hogy könnyebb legyen dolgozni vele).

remélem, segítettem, és el fogod készíteni, sőt ízleni is fog ;-)

1063
spenót 25 dkg
tehéntúró 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
kagylótészta 25 dkg
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
tej 8 dl
vaj 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sajt 20 dkg