Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótsaláta buggyantott tojással

Spenótsaláta buggyantott tojással
Spenótsaláta buggyantott tojással
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez volt az ünnepi karácsonyi reggeli. Igaz 24-én még böjtölni illett volna vacsoráig... :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a balzsamecettel, valamint megszórjuk a sült hagymával.
  2. A bagettet felszeleteljük, és olívaolajon megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával.
  3. A tojásokat egyenként főzzük ki. Van egy egyszerű módja annak, hogy mindig jól sikerüljön a tojás: a vizet fel kell forralni, majd örvényt képezni a közepén, ekkor kell beleengedni a tojást (én ezt egy merőkanál segítségével szoktam csinálni, mert ha közvetlenül a vízbe ütöm, nekem mindig szétesik).
  4. Amikor a fehérje már megfőtt, ki is lehet venni. Nem szabad sokáig a vízben hagyni, mert megfő a sárgája is, és nem marad folyós.
  5. Tetejét sóval és borssal szórjuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

avokádósaláta, vegyes saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
spenót 40 g
paradicsom 1 db
olajbogyó 10 db
avokádó 1 db
sült hagyma 2 g
fehér balzsamecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
bagett 6 szelet
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd