Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenóttekercs lazaccal és kapros krémsajttal töltve

Spenóttekercs lazaccal és kapros krémsajttal töltve
Spenóttekercs lazaccal és kapros krémsajttal töltve
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

...a kedvesemmel egy fantasztikus vasárnapi reggelt kezdtünk ezzel az isteni tekerccsel, majd folytattuk vacsorára, és másnap reggelire is ezt ettük, ugyanis 8-10 adag készíthető belőle...

hozzávalók / 8 adag

Tekercshez

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tekercshez

  1. Kevés vízzel pároljuk meg a spenótot, hogy megfonnyadjon, majd botmixerrel aprítsuk össze.
  2. Verjük fel a tojássárgáját a szódabikarbónával és pici borssal, majd adjuk hozzá a spenótot, és keverjük össze.
  3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és finoman forgassuk hozzá a spenótos masszához, vigyázva, hogy ne a nagyon törjük össze a habot. Adjunk hozzá egy pici olvasztott vajat vagy olajat.
  4. Öntsük a keveréket egy 25×30-as tepsibe, majd a 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 12-14 percig, míg aranybarnára nem sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. Az apróra vágott kaporral és őrölt borssal keverjük el a krémsajtot.
  2. Majd a kihűlt tekercs teljes felületén kenjük el krémsajtot, és oszlassuk el a lazac szeleteket is.
  3. Végül tekerjük fel, mint egy piskótatekercset, tegyük a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön és összeérjenek az ízek!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 764
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

instahealthyhu

Mióta szakács: 2014.04.30.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

spenóttekercs lazaccal töltve, lazacos spenóttekercs, spenótos-lazacos tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

201
spenót 100 g
tojás 5 db
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
vaj 2 dkg
füstölt lazac 200 g
krémsajt 350 g
kapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint