Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spicces linzer

Spicces linzer
Spicces linzer
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis magyar recept! 2009 Blikk Nők/ Konyha Karácsonyi számából vettem. Nekem csak vörösborom volt itthon, ezért nem hófehérek a linzereim. Finom, omlós süti, és nem túl édes. Érdekes, a tésztába nem teszünk semmi cukrot, de bőven meghempergetjük vaníliás cukorban sütés után.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A hempergetéshez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a linzert. A bor különleges ízt ad ennek a sütinek. Az alkohol elpárolog a sütés alatt, úgyhogy bátran kínálhatjuk gyerekeknek vagy autóvezetőknek is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet, vajat, tojássárgáját és az 5 ek fehérbort összekeverjük, és hideg kézzel villámgyorsan összedolgozzuk. Én késes robotgépben pörgettem össze.
  2. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
  3. Pihentetés után liszttel meghintett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd lyukas csillagokat/nekünk tetsző formákat szaggatunk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük 170 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig.
  5. Rövid hűtés után megforgatjuk a linzereket a vaníliás porcukorban. Fémdobozban sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 902
elküldve: 3
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

linzer karácsonyra, vaníliás linzer, fehérboros linzer, karácsonyi aprósüti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-12-20 16:30

A fenébe, most vettem észre a receptet:( Nahh sebaj eltettelek jövőre:) Jahh, mindegy milyen bor? Üdv, Gabi

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-12-21 00:09

Hát a vörös is működött, de a fehér bor biztos jobb..üdv T:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-12-21 00:20

jó jóóóó sejtettem, h fehér:))))) Mindegy h száraz vagy édes?

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-12-21 07:45

Hát figyi Gabi, az eredeti recept nem írta, szerintem az édeskés biztos jobb, mert a száraz bor az kevésbé édes...csak lazán, látod en is rogtonoztem :) jo sutogetest! T:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-12-20 14:20

Nagyon tetszik a sutid Kedves Torma! Biztos, hogy meg fogom sutni. Koszi a receptet, udv. Veronika

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-12-19 10:03

Kedves vagy Piroska :) Neked biztos jobb edes repeptjeid vannak; en nagyon ritkan sutok edeset, kiveve a foszlos vanilias kalacsot. Azt a kakaos, turos sutidet egyszer megsutom! Amivel a Haas versenybe neveztel...Jo keszulodest az unnepekre, udv, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-12-19 08:15

Kedves Torma, szeretem az ilyen "elállós" recepteket, bármikor elő lehet venni, ha vendég érkezik. Üdv. Piroska

456
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 1 db
fehérbor 75 ml
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag