Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spirálos citromtorta

Spirálos citromtorta
Spirálos citromtorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta nagyon finom, frissítő. Bevallom, én nem vagyok a vajas, nehéz töltelékek szeretője, jobban kedvelem a könnyű, joghurtos-tejszínes krémeket. A citromnak pedig egyenesen az imádója vagyok. Mivel egész évben kapható, ezért nem csak nyáron, hanem egész évben készíthetjük ezt az üdítő finomságot. Az alap recept citromos álom névre hallgat, babapiskótával készül, én viszont annyit módosítottam rajta, hogy piskóta tésztát sütöttem, és azt spirál alakban tekertem fel a töltelékkel.

A táblát és a díszítősablont én terveztem egy meghívóhoz illeszkedve, és egyedileg gyártottuk le.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt
  2. A tojások fehérjét fölverjük, egy másik tálban összekeverjük a sárgákat a cukorral. A harmadik tálban a lisztet a sütőporral. Kanalanként adagoljuk a két tál hozzávalóit a fehérjéhez, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab, mindig egy irányba keverve.
  3. Egy nagy lapos tepsiben sütőpapíron kisütjük.
  4. A kihűlt vékony piskóta lapot 6 egyenlő csíkra vágjuk fel.
  5. Felverjük a tejszínt.
  6. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt a citromok héjával és levével, hozzákeverjük a zselatint, végül a cukrokat.
  7. Összeforgatjuk a tejszínnel.
  8. Kapcsos tortaformát előveszünk.
  9. Megkenünk egy csíkot a krémmel, és elkezdjük spirál alakban feltekerni a tortaforma közepében, így folytatjuk az összes csíkkal.
  10. A megmaradt krémet belesimítjuk a tortaforma oldalába, és a torta tetejére.
  11. 6 órára hűtőbe tesszük, majd szétszedjük a formát.
  12. Citrommal, kakaóporral díszíthetjük.

  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 228
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos álomtorta (spirál), citromos álom, citrom torta, spirál torta, torta sablon, torta tábla

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-08-25 10:24

Gyönyörûek a sablonjaid!!! Csak így tovább!!! A reci is biztos jó,csak én nem vagyok édesszájú...a mûvészetedet csodálom igazán!!! Üdv, T:)

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-08-24 22:15

Nagyon szép ez a tortád is Anna! Sokáig gyönyörködtem a mintában! Ügyes vagy!!! Kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Sun, 2013-08-25 06:30

Torma, megint köszönöm! Bármilyen egyedi mintájú sablont szívesen készítek, kérésre.
Egyébként, nagyon nagy sikere volt a tortának, az a típus, amit a legtöbb ember szeret!

398
tojás 6 db
cukor 6 csapott ek
1 csipet
finomliszt 6 evőkanál
habtejszín 5 dl
tejföl 7 dl
zselatinfix 2 csomag
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
porcukor 12 púpozott ek