Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spontán rakott padlizsán

Spontán rakott padlizsán
Spontán rakott padlizsán
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtő-ürítő spontán recept, az épp meg nem romló élelmiszerekből ezt sikerült összehoznom. A bulgur miatt elég laktató, és 10 részre igazságosan közepes adagokra szét lehet osztani, persze ha nagyobb étvágyú a család, a létszám csökken. :)

hozzávalók / 6 adag

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

ajánlat

A trappistát itt is helyettesíthetjük bármilyen más közepesen lágy sajttal, nálam most épp ez volt itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt kb. fél centis karikákra szeljük (aki nem szereti a héját, persze megpucolhatja előtte), egy tálba pakoljuk, megsózzuk, és állni hagyjuk.
  2. A bulgurt a rizshez hasonlóan felrakjuk főni.
  3. A paradicsompürét egy tálba öntjük, a hozzávalók közül felszeleteljük, amit lehet, hozzáadjuk, és megfűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk hozzá egy kis vizet.
  4. Kinyomkodjuk a padlizsán levét, és lemossuk róla a sót.
  5. Az immár többnyire kihűlt bulgurhoz hozzákeverünk egy tojást.
  6. Egy süthető edényt (esetemben jénait) kikenünk olívaolajjal, és belerétegezzük a bulgurt, rá a padlizsánt, aztán a szószt, és végül a durván lereszelt sajtot.
  7. A díszítőelemnek szánt paradicsomot karikákra szeljük, és szétterítjük a sajton, majd megszórjuk egy csipet oreganoval.
  8. 180°C-on előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

douney

Mióta szakács: 2012.07.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott padlizsán bulgurral, paradicsomos rakott padlizsán, rakott padlizsán douney módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sat, 2017-04-22 07:42

Hello. Nagyon tetszik a recept. Bulgurkezdo vagyok :-) A fott bulgurhoz miert teszel egy nyers tojast?

363
bulgur 250 g
víz 5 dl
0 ízlés szerint
tojás 1 db
sűrített paradicsom 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 db
szárított paradicsom 3 dkg
rozmaring 1 tk
kakukkfű 1 tk
oregánó 1 tk
majoranna 1 tk
bors 1 csipet
fokhagyma 3 gerezd
padlizsán 1 nagy db
0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
paradicsom 1 közepes db
oregánó 1 csipet