Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sport szelet bon-bon

Sport szelet bon-bon
Sport szelet bon-bon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sport szelet receptje kicsit újragondolva és csinosabb köntösbe öltöztetve. A narancstól picit különlegesebb az íze. Gasztró-ajándéknak sem utolsó :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a narancs reszelt héját.
  2. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
  3. A meleg tejes egyveleget a kekszhez adjuk, a rumaroma és a vanília aroma kíséretében. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsibe egyengetjük, és hűvösebb helyen, 1-2 órán át szikkadni hagyjuk.
  5. Kivesszük a tepsiből, 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk.
  6. A darabokra tört csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és bevonjuk vele a bon-bonokat.

  • tepsi mérete: 28x20x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 923
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 591
elkészítve: 30/57
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sport bonbon, rumos-kakaós pralinék

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

H.Nora
H.Nora Mon, 2016-01-18 17:30

Kedves szederliget!
Én is kipróbáltam a receptedet, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészült, finom lett a végeredmény. Ízlett mindenkinek, köszönöm a jó receptet!

bejuc74
bejuc74 Tue, 2014-06-17 17:57

Kedves Szederliget.
Én ma próbáltam ki ezt a receptet,kis módosítással-őszibarack aromát használtam és banánkarikákkal díszítettem és nagyon finom lett.Gyorsan elkészíthető,egyszerű és mutatós...köszönöm szépen,nagy sikert aratott.

Bogibaba1983
Bogibaba1983 Mon, 2013-10-28 16:51

Sziasztok!
Egy kis segítség...az én mamámnak van egy speciális régi villája, amit még a nagyapám készített neki. Egy kicsit hosszabb fogai vannak ennek a villának és szét vannak hajtogatva, így simán a sütiket rá lehet ültetni, nem tud leborulni a villáról. Aztán az olvasztott csoki fölé kell csak emelni a sütiket a villa segítségével, és kanállal lecsorgatni a csokit.
Nagyon ügyesen megy így. A mamám lakodalmakba, nagy tételben is ezzel a praktikával csokizza a sütiket, minyonokat.
Remélem segítettem ;)

nicky25
nicky25 / nicky25 Sun, 2012-05-27 10:49

Kedves Szederliget!

Szuper volt a recept, nagyon ízlett. Én Valentin napra készítettem el ezt a receptet, néhány módosítással, és kicsit Valentin-os formában, ha megengeded, rád hivatkozva fényképpel feltölteném :) Köszi

szederke
szederke Tue, 2012-03-06 23:06

Kedves Szederliget.Ma elkeszitettem es nagyon nagyon fimonan sikerult.A vendegeim az hitek hogy cukraszdaban vettem,annyira gusztak :) udv

belanemarta
belanemarta Sun, 2012-02-05 19:44

Sziasztok ! Nagyon guszta , jól néz ki , én is elkészítem, ha Ti mondjátok , biztosan finom. áfonya

kisoka
Kittyke / kisoka Sun, 2011-09-04 20:50

Szia, hétvégén elkészítettem, és nagyon jól sikerült, kicsit macerás volt a csokimáz, de az is sikerült :) nekem a 25-30 db helyett vagy 40-50 lett. :) köszi ezt az isteni receptet :D

84cseresznye
84cseresznye Fri, 2011-09-02 19:23

szia!
Nagyon guszta a süti úgyhogy valószínű ki is fogom próbálni. A cukrász műhelyekbe úgy szokták az ilyen sütiket bevonni,hogy a süti olgalába egy 2 ágú villát szúrnak és úgy mártják beke a csokiba, utánna gitter rácsra rakják, hogy lecsöpögjön,utánna egy késsel alányúlva könnyen feljön. A gitter rácsot lehet helyettesíteni otthon tortaráccsal vagy ha van olyan tepsink amihez van rács az is jó. Alá persze rakni kell egy tálcát amire lefolyik a csoki. A lefolyt csokit utánna újból fel lehet használni.
Remélem nem gond, hogy ezt leírtam és nem haragszik meg senki ezért.
Üdv: Ildikó

Tőzsér Judit
Tőzsér Judit Sun, 2011-12-11 18:36

A csokizást legkönnyebben úgy lehet megoldani,hogy a tésztát előtte 1 órára fagyasztóba kell tenni.Akkorra lehűl ,és a csoki azonnal ráköt.Aztán már elég a hűtő.

szederliget
szederliget / szederliget Fri, 2011-09-02 21:17

 
Kedves Ildikó!
Mi az hogy megharagszunk? Én személy szerint nagyon örülök neki, és köszönöm szépen! :)

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Thu, 2011-03-03 19:26

Szerintem a legegyszerűbb az lenne, h az aljába szúrsz egy fogpiszkálót, a csokis tál felett egy kanálla rámered a csokit (így a felsleg se vész kárba) és leteszed egy tálcára. Nem kell nagyon beleszúrni a fogpiszkát és akkor nagyon egyszerű letenni.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-03-03 15:27

Én ma elkészítettem,...hááát...VESZÉLYES....,mert nehéz abbahagyni!
Nagyon finom!
Én szeletelt mandulával szórtam meg a tetejét! Nagyon tuti így is!
Köszönöm Neked Szederliget!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 15:06

Kedves Szederliget!

Hol lehet venni olyan kis szép virágokat a bon-bonra?Ági

szederliget
szederliget / szederliget Thu, 2011-03-03 15:38

 
Szia Ági!
Én egy sima cukrászdában vettem, körülbelül 5 Ft volt darabja. Mindenféle méretű és színű cukorvirágok kaphatók, szerintem megéri beszerezni :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-03-03 09:30

Kedves Szederliget!
Tiéd lett 2011.március 2. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-03-02 19:41

Szia Szederliget! Jó kis recept és guszta a fotó is! Én úgy is el tudnám képzelni a csokimázzal való bevonást, hogy egy tál széleire 2 hurkapálcát tennék egymástól kb. 2 cm távolságra párhuzamosan, és a sütikockát arra állítanám. Merőkanállal rámerném az csokit, és a fölösleg így vígan landolhat a tálban. Csak a hurkapálca lesz enyhén csokis. Az oldalai is nyilván becsokizódik, de ha nem, lehet rajta fordítani. Fogalmam sincs, h. működik-e így, még nem próbáltam, csak egy ötlet. Üdv: Gabi

animoni
animoni / animoni Wed, 2011-03-02 15:29

Szia!

Kifejtenéd egy kicsit, azt a mondatot, hogy "bevonjuk vele a bon-bonokat". Mártsuk vagy öntsük? És hogy hogyan ne landoljon az olvasztott csoki egyik fele a tálcán?
Egyébként pöpec kis recept! 7végére a házi bulimba ez lesz az édes süti!
Üdv:animoni

szederliget
szederliget / szederliget Wed, 2011-03-02 17:03

 
Kedves animoni!
Na hát igen. Ennek a titkát valaki megoszthaná velem is :)
A ráöntés nekem nem jött be, akkor több volt a tálcán, mint a sütin. Végülis mártogattam, egy kenőkés segítségével, ügyesen. Vagy beleszúrsz egy villát, és úgy kened be kiskanál/kés segítségével.
Amúgy tényleg jó kis süti buliba. Hamar el fog fogyni szerintem :)

1393
háztartási keksz 50 dkg
vaj 250 g
tej 2 dl
nádcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 25 ml
vaníliaaroma 20 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek