Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel

Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel
Steak borsmártással, vajban párolt zöldbabkörettel
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a steaket, legyen annak bármilyen jól elkészített változata.

Gyermekeim is megszerették, havonta egyszer minimum készül nálunk.

hozzávalók / 4 adag

Steak

Borsmártás

Párolt zöldbab

ajánlat

Testes vörösbort ajánlok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

Steak

  1. Rostélyost vettem, fejenként három-négy centis szelettel számolva. A csontot leválasztjuk (isteni leves lesz ebből), majd a fagyútól, hártyáktól is megszabadítjuk. Két éjszakát olívaolajban, jól megborsozva várja a sütést. Jó előre kivesszük sütés előtt a hűtőből, hogy a konyha hőmérsékletére melegedjen.
  2. A vastag aljú lábast használunk, amelyet jól felforrósítunk, olajat szinte alig teszünk alá, hisz a pácból marad jócskán. Mikor berakjuk a húst, kicsit visszavesszük a hőt.
  3. Oldalanként, közben nem piszkálva, forgatjuk, és hústűvel, villával sem szurkálva négy-öt percig sütjük. Nem szeretem teljesen átsütve, de a gyerekekét kicsit a sütőbe is beteszem.
  4. Az övéket az előmelegített sütőben (180 fok) még 15 percet sütöm, a húst kivéve a sütőből pihentetjük, a tetejére vaj kerül, és alufóliával betakarva legalább a sütési időnek megfelelően pihen.

Borsmártás

  1. A vajat megolvasztjuk, és benne megpirítjuk a borsot, vegyük le a tűzről, szórjuk meg liszttel.
  2. Lassan keverjük bele a tejszínt, ügyelve, hogy csomómentes legyen.
  3. Összeforraljuk, és kicsit besűrítjük.
  4. A kész mártást tegyük félre tálalásig.

Párolt zöldbab

  1. Felolvasztjuk a vajat, az összetört fokhagymagerezdet beledobjuk.
  2. A zöldbabot beledobjuk, és lefedve pároljuk. A fokhagymát kivesszük, nehogy megégjen.
  3. Időnként megkeverve készre pároljuk.
  4. A kész babot azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 414
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rostélyos zöldbabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

828
marharostélyos 80 dkg
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
vaj 5 dkg
1 csipet
főzőtejszín 15 ml
finomliszt 0.5 evőkanál
zöldbab 20 dkg
vaj 4 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd