Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia kolbásszal és tojással

Stefánia kolbásszal és tojással
Stefánia kolbásszal és tojással
135 perc / előkészület: 30 perc sütés: 105 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégek voltak, és ez volt a vendégváró. A képen látható adag nem a teljes adag.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hidegen-melegen egyaránt finom. Franciasalátát és petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst mélyebb tálba tesszük.
  2. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk.
  3. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük.
  4. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk, beleütünk egy tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, kevés majorannával. Jól összekeverjük. Kóstoljuk, tegyünk még bele fűszert, ha szükséges.
  5. A  maradék négy tojást keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lehéjazzuk.
  6. A darált húsmasszát elosztjuk kétfelé. Az egyik felet félretesszük, ez a kolbászos lesz. A másik fél felét egy őzgerincforma közepére (amit előtte én kikentem zsírral, de olajjal is megkenhetjük) hosszúkásan felhalmozzuk, rárakjuk sorban a megfőtt tojásokat, és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipót formálunk belőle.
  7. A kolbászról lehúzzuk a külső vékony köpenyét, ezután a maradék húsmasszával és egy másik őzgerinc formával ugyanúgy járunk el, mint a tojásos változatnál.
  8. A sütőt először 220 fokra előmelegítjük.
  9. Lefedjük alufóliával a formákat, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, betesszük a két formát, és így sütjük kb. 1,5 órát, ezután a fóliát levéve 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 227
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

stefánia vagdalt, főtt tojással töltött hús, kolbászos vagdalt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
darált sertéshús 1 kg
zsemle 2 db
tej 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 5 db
gyulai kolbász 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 kk
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek