Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt csirkehúsból

Stefánia vagdalt csirkehúsból
Stefánia vagdalt csirkehúsból
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer évben egyszer jut eszembe, hogy Stefánia vagdaltat süssek, akkor viszont nagyon szeretjük. Azért készítem csirkehúsból, mert így egy kicsit könnyebb étel kerekedik belőle. A csirkemell nekem nagyon száraz lenne hozzá, ezért inkább hajlandó vagyok egy kicsit bajlódni a csirkecombok kicsontozásával. Kis gyakorlattal persze ez sem okozhat gondot, sőt, nagyon is megéri.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bacont elhagyhatjuk, ha a fagyos zsírral kikent őzgerincformát megszórjuk zsemlemorzsával, és úgy tesszük bele a húst.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, héjukat leszedjük.
  2. A húst kicsontozzuk, ledaráljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron üvegesre pároljuk.
  4. A zsemléket kevés tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.
  5. A darált húst összekeverjük a nyers tojással, a dinsztelt hagymával, a zúzott fokhagymával, a kicsavart zsemlékkel és a fűszerekkel.
  6. Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel, rásimítjuk a hús felét, sorba ültetjük rajta a tojásokat, kicsit bele is nyomjuk. A darált hús másik felével betakarjuk, hogy a tojások közé is jusson.
  7. A bacon szeletek széleit ráhajtjuk, és mehet az előmelegített sütőbe 30 percre.
  8. Utána óvatosan kifordítjuk a formából egy tepsire, és pirulásig sütjük úgy 15 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 903
elküldve: 14
receptkönyvben: 415
elkészítve: 28/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Stefánia vagdalt őzgerincben, Stefánia vagdalt baconbe göngyölve, tojással töltött fasírt sütőben sütve, egyben sült fasírt tojással

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-05 10:24

Kedves Fahéj!

Azt hiszem, megtaláltam azt a Stefánia vagdaltat, ami eddig hiányzott nekem: ízre, színre, kinézetre......- de nem tudtam, hogy mi a bajom az eddigiekkel?

Hús és tojás mindegyiknél volt, fűszer is, és még sem volt jó, valami hiányzott belőle ...

Ez nagyon tetszik, megtaláltam, köszönöm, hogy megosztottad velünk. :)
El fogom ily módon készíteni, nagyon guszta ötlet..:) :)

Köszönöm. :)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-03-05 11:53

Kedves Éva!
Nagyon finom, valóban. Nem túl fűszeres, mégis ízes. Nyugodt szívvel mondom, próbáld ki. Szerintem szeretni fogja a családod.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-06 12:54

Kedves Fahéj!
Köszönöm, jelentkezem, ha elkészült, a család reakciójáról.
Ha nem szólok, tessék nyugodtan rákérdezni, most a két gyerek felvételije, illetve a legény érettségije miatt, nem mindig vagyok agyilag itthon, idegeskedés, aggódás......de azért vagyok.:) :-D
Nyugodtan kérdezz rá, mert el lesz készítve, csak nem mindig jutok oda, hogy megköszönjem, ..bocsánat. :(
Szép napot!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-03-04 07:46

Kedves Fahéj!
Annyira jól néz ki a Stefániád, hogy ezt a receptet is ki kell próbálnom. Az enyém egy kicsit más. A fotód is nagyon jó. Üdv. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-03-04 19:52

Köszi, Piroska! :)
Szerintem a tied legalább ilyen finom, hisz olyan nagy gyakorlattal rendelkező, jó szakács vagy. Kíváncsi vagyok, miben tér el a te Stefániád. Ahány ház, annyi vagdalt, mind más, mégis nagyon hasonlítanak.
Szép estét! Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-03-04 20:07

Először is abban tér el, hogy nem csirkével készítem, nincs benne szalonna, kömény és paprika. Ez elegendő ahhoz, hogy más legyen az ízvilága. Ez nekem egy új étel. Köszike. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-03-04 20:19

Aha! Értem, igazad van, úgy már tényleg más, ugyanúgy, de mégis másképpen finom. :)
Üdv: Fahéj

898
csirke felsőcomb 1 kg
főtt tojás 5 db
tojás 1 db
zsemle 2 db
tej 0.5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
bacon 10 szelet