Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt-gombából

Stefánia vagdalt-gombából
Stefánia vagdalt-gombából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit sok lett a gombapörkölt, a maradékot így hasznosítottam, mert már nagyon úgy nézett ki, hogy pörkölt formában nem fog elfogyni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krumplipürével, főzelék feltétként vagy csak magában friss zöldséggel, akár hidegen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított gombát elkészítjük pörköltnek: az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, rátesszük a felszeletelt gombát, pirospaprikát, fűszerezzük. Kevés vizet tehetünk alá, de a gomba is sok vizet engedhet.
  2. Addig főzzük, amíg  a víz majdnem teljesen elpárolog és a szaft jól besűrűsödik.
  3. A kihűlt gombához keverjük a vízben megáztatott és jól kinyomkodott kifliket.
  4. Hozzáteszünk egy nyers tojást, petrezselymet apróra vágva és pár kanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  5. Az egészet alaposan összekeverjük és még fűszerezhetjük ízlés szerint.
  6. Sütőpapíros tepsiben sütjük, a massza közepébe főtt tojásokat rakunk, 180 fokon kb. 25 percig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 738
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egybefasírt gombából, gombás egybefasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
gomba 1 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
kifli 4 db
zsemlemorzsa 3 ek
főtt tojás 4 db
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 ek
bors 1 kk
2 kávéskanál