Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal

Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal
Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stefánia vagdalthoz kerestem új "köretet", kicsit unalmas volt már krumplipürével, így ötlött fel a padlizsán gondolata, hogy ezzel is ki kellene próbálni. Maximum nem fog tetszeni az újdonság a tányéron, de hamar elfogyott. :)

hozzávalók / 5 adag

vagdalt

tejfölös padlizsán

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat késsel megszurkáljuk, majd sütőpapírra helyezve, 180 fokos sütőben (hőlégkeverés) 20 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral (ízlés szerint fűszerezve), mi szeretjük, szóval nem szoktam sajnálni belőle. Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kikaparjuk a belsejét a fokhagymás tejfölbe, alaposan átkeverve, majd mehet a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. 3 tojást sós vízben megfőzünk, ez biztosítja, hogy a tojás nem reped és durran szét.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Ehhez jön a só, bors, pirospaprika, a vöröshagyma (én nyersen szoktam a hagymát hozzáadni) és egy egész tojás. Tapasztalataim szerint ennyi is bőven elég, több tojástól túl kemény lesz a hús sütés közben.
  4. Miután összedolgoztuk a húst a hozzávalókkal, őzgerincformába alufóliát teszünk, hogy legalább mindkét oldalán kinyúljon belőle 7-8 centire. A hús felével az alját, valamint az oldalát is kibéleljük a formának. A megfőtt és megpucolt tojásokat a húsra helyezzük, sorban egymás után, majd a többi hússal befedjük őket. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, befedjük az alufólia túlnyúló részével, és mehet a 180 fokos sütőbe.
  5. Egy órán át becsomagolva sütjük, majd szétnyitjuk rajta az alufóliát, és további 30 percig hagyjuk pirulni az egészet. A sütőből kivéve várunk vele, és mikor félig kihűlt, akkor fordítjuk ki a formából. Tálaláskor szeleteljük, és a tejfölös padlizsánnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x10x10 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 688
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

732
darált sertéshús 1 kg
tojás 1 db
zsemle 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
főtt tojás 3 db
zsemlemorzsa 3 ek
padlizsán 2 nagy db
tejföl 400 g
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint