Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt Timitől

Stefánia vagdalt Timitől
Stefánia vagdalt Timitől
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a fasírtot és a vagdaltat. Kezdő háziasszony koromban sokszor kísérleteztem az őzgerint formába pakolt változattal, de akárhogy vajaztam, zsíroztam vagy olajoztam, az esetek többségében kudarcos lett a végeredmény. Nem mondom, hogy nem fogyott el, de esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után a félig sütőformába ragadt vagdaltom. El is ment tőle a kedvem, sokáig nem sütöttem csak fasírtot, amit kis golyóként olajban kisütöttem. Aztán egy barátnőmtől hallottam, hogy Ő bizony mindig sütőzacskóban süti ezt az ételt, és kézzel formázza meg a sütőlapon. Kipróbáltam, és nagyon bejött! Azóta én is így készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kivesszük a tepsit, nagyon vigyázzunk a zacskó kinyitásánál, forró gőz jön ki belőle! Az elkészült vagdaltat óvatosan átemeljük a vágódeszkára, és hagyjuk, hogy kihüljön. Csak akkor lehet szépen felszeletelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni a négy tojást, kemény tojás lesz belőlük tíz perc alatt.
  2. Egy tálba vizet engedünk, és beleáztatjuk a szikkadt zsemléket. Ha már jól átáztak, akkor két kezünkkel alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a zsemléket a darált húshoz adjuk, amit egy másik tálkába tettünk.
  3. Hozzáütjük a két tojást, az összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát is szórunk bele.
  4. A sütőzacskót kinyitjuk, és a massza felét rúd alakban beletesszük. Két kézzel benyúlunk a zacskóba, és eligazgatjuk a húst, kis mélyedéseket nyomva bele a tojásnak.
  5. A megfőtt és kicsit lehűtött tojásokat megpucoljuk, és szépen rátesszük egymás mögé őket a húságyra.
  6. A maradék masszával befedjük, és benedvesített kézzel rudat formálunk az egészből.
  7. A sütőzacskót a tetejéről levágott csíkkal összekötjük, és egy hústűvel pár helyen beleszúrunk, hogy a gőznek legyen hol kijönnie.
  8. Ezután már nincs más hátra, mint előmelegített sütőbe tolni a tepsit, és ott is hagyni jó háromnegyed órát. Akkor meg lehet nézni. Ha a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra betett hús már barna, akkor valószínűleg a belseje is átsült rendesen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 119
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

tojásos vagdalt, stefániavagdalt sütőzacskóban sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cilinke-56
cilinke-56 Sun, 2012-05-13 19:12

Szia Timi ! Sajnos még csak most találtam rá a receptedre,véletlenül. Köszi,hogy felraktad !!!
Én is pont úgy jártam / többször is / az őzgerinces fasírtommal mint Te .Mostmár tudom ,legkö-
zelebb hogyan próbálkozzam! Üdv.Cilinke

432
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 2 db
főtt tojás 4 db
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd