Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stifado 2.

Stifado 2.
Stifado 2.
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korfun jártunk, ahol ez az egyik helyi specialitás. Először idegenkedtünk tőle a fahéj miatt, de megkóstoltuk, és nem bántuk meg! Azóta itthon is elkészítettem már, érdekes alternatívája a marhapörköltnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi édes görög borral ittuk, de mindenféleképpen vörösbort ajánlok hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felvágjuk a húst nagyobb kockákra, megszórjuk borssal és a húspuhítóval, majd pihentetjük.
  2. Az olajon megpirítjuk a húst, majd kiszedjük, félretesszük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a cukorral karamellizáljuk.
  3. Visszarakjuk a húst, beletesszük a fahéjrudakat, a szegfűszeget meg a paradicsomkonzervet, és megsózzuk. Tegyük bele a babérlevelet, és töltsük fel a borral.
  4. Főzzük az egészet, amíg a hús félpuha nem lesz, akkor tegyük hozzá a lecsepegtetett gyöngyhagymát (ha nincs, jók hozzá pici hagymák is).
  5. Főzzük készre, majd tálaljuk párolt rizzsel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Serci

Mióta szakács: 2009.08.29.
3 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres görög párolt marha, párolt marha vörösborral és fahéjjal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
marhacomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
száraz vörösbor 2 dl
olívaolaj 3 ek
sűrített paradicsom 100 g
gyöngyhagyma 190 g
fűszersó 1 ek
babérlevél 2 db
cukor 2 ek
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 6 db
fekete bors 0.5 kk