Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stíriai metélt hamisan

Stíriai metélt hamisan
Stíriai metélt hamisan
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, könnyen elkészíthető édesség. Tartalmas leves után is kínálhatjuk, de szerintem önálló édességként is megfelel.  

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, félbe, majd negyedekbe vágjuk.
  2. A vaj és a tészta kivételével a többi alapanyagot összekeverjük. A jénait vagy tepsit alaposan kivajazzuk, és beleöntjük.
  3. Egyenletesen elosztjuk benne a szélesmetéltet úgy, hogy a folyékony massza mindenhol teljesen befedje.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 000
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis stíriai metélt meggyel, tiroli galuska joghurttal és meggyel, osztrák metélt túró nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PDoriii
PDoriii Fri, 2014-04-04 20:51

A tésztát érdemes megfőzni egy kicsit. Nekem sajnos összeragadt és kemény maradt.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-04-04 21:54

Szia,
végtelenül sajnálom, hogy nem sikerült tökéletesen. A fél l. tejben és a 2 doboz joghurban a 20 dkg. tésztának meg kell főnie/sülnie. Többször elkészítettem már, normál, hagyományos sütőm van, és sosem volt vele gondom. Ha egy kisebb méretű tepsiben eligazgattad a tésztát, (1-2 réteg csupán) a sütési idő alatt puhává kell válnia.Tény hogy "összeragad", a képen is látható, hogy a ráöntött massza összeragasztja. Tényleg sajnálom....Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-03-16 08:03

Szia Gabikam! De jo ez a reci!!! Nem kell a tesztat elore kifozni? Ha igaz, akkor irtozatosan konnyu!!! Nagyon koszi, meg annyit, hogy friss vagy szaraz tesztabol keszitetted?
Puszi, Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2014-03-16 18:13

Szia Veronikám:)
Nem, nem főzőm ki a tésztát előre. Bolti, sima száraz tészát használok. Akkora tepsit használj, (kb.20x30) hogy a massza bőségesen befedje a tésztát. kb. 30 perc alatt megfő/megsül. Puszim:) Gabi

401
joghurt 260 g
tejföl 130 g
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 púpozott ek
tej 5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
meggy 10 dkg
hosszúmetélt 20 dkg
vaj 5 dkg