Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stollen falatok Glasertől

Stollen falatok Glasertől
Stollen falatok Glasertől
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom nassolnivaló, nem csak karácsonykor.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tőzegáfonyát és a mandulát külön-külön durvára vágjuk. A tőzegáfonyát elkeverjük a rummal, és kb. 1 órát hagyjuk állni.  A mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  2. Az élesztőt elkeverjük a tejjel és 25 g cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük az elkavart élesztőt. Kevés liszttel elkavarjuk, majd lefedve meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót és 75 g puha vajat. Sima tésztává gyúrjuk, letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
  4. A tésztához gyúrjuk a tőzegáfonyát és a mandulát.  A tésztából kb. 24 db ovális cipócskát formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk. A még forró süteményeket a vajjal megkenjük, és a porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

német karácsonyi sütemény, tőzegáfonyás stollen, mandulás stollen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
tőzegáfonya 50 g
mandula 75 g
barna rum 2 ek
tej 75 ml
friss élesztő 21 g
finomliszt 250 g
cukor 100 g
1 csipet
vaj 125 g
porcukor 2 ek