Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stracatella kehely kekszágyon

Stracatella kehely kekszágyon
Stracatella kehely kekszágyon
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szerencsés végeredmény, otthon fellelhető alapanyagokból. Fázisfotók a blogomon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaót és a kekszet törjük össze.
  2. A mascarponéba keverjük bele a cukrot, a sót. Mivel nagyon sűrű, fokozatosan keverjük bele a tejfölt, apránként a tejet, végül a 3 kocka apróra vágott csokoládét.
  3. Nagyjából kész vagyunk, most vegyünk elő 4 db 2 dl űrtartalmú kelyhet, kezdjünk neki az összeállításnak. Alulra adagoljunk 1-1 tk kekszet, majd 2-2 ek krémet, folytassuk, amíg szét nem osztottuk úgy, hogy a keksz kerüljön a tetejére.
  4. Csináljunk néhány csokoládéforgácsot, és díszítsük fel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 627
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes kehely, kekszes-mascarponekrémes pohárdesszert, sztracsatella desszertkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
mascarpone 250 g
tejföl 2 ek
tej 2 dl
cukor 1 ek
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
étcsokoládé 3 dkg
keksz 100 g