Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stracciatella

Stracciatella
Stracciatella
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki a tortában a krémet szereti a legjobban, annak ez is ízleni fog. Egy vékony piskótalapon egy kellemes, habos krém. Könnyű desszert, kis kreativitással, csokidísz készítésével meg igazán mutatós édesség lesz belőle. Az elkészítéséről fázisképeket itt találtok.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. 4 tojásból sütünk egy vékony piskótalapot.
  3. Leválasztjuk a sütőpapírról, de visszatesszük rá a piskótát.
  4. A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint 25 dkg cukorból főzünk egy vaníliás pudingot.
  5. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját.
  6. A levében feloldunk egy zacskó zselatint. (Elkeverjük a narancslében, majd a mikróban kb. fél perc alatt felolvasztjuk.)
  7. Hozzákeverjük a pudinghoz, és néhány kanál narancsszörppel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  8. Közben felverjük a tejszínt habbá, és lereszeljük a csokoládét (a reszelő uborkaszeletelő részén, akkor egy kicsit durvább reszeléket kapunk).
  9. A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokireszeléket.
  10. A piskótalapra simítjuk a krémet, és a hűtőbe tesszük hűlni.
  11. Közben egy sütőpapír lapra mintákat rajzolunk, és csokit olvasztunk.
  12. Sütőpapírból tölcsért készítünk, ebbe kanalazzuk az olvasztott csokit, összezárjuk a tölcsér száját, a hegyét levágjuk, és a sütőpapír hátoldalára az átlátszó rajzok mentén, felrajzoljuk a csokimintákat.
  13. A papírt a hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  14. A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük, egy-egy tejszínrózsával és csokimintával díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 196
elküldve: 5
receptkönyvben: 764
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos sütemény, krémes sztracsi, könnyű csokis-narancsos krémdesszert

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halaszaniko
halaszaniko Sun, 2013-01-13 18:49

Ez a süti nagyon nagyon finom,szülinapi torta lett belőle,mindenki dicsérte!Köszi a receptet Azila!üdv Anikó

Azila1
azila / Azila1 Sun, 2013-01-13 22:08

Jó ötlet, hogy tortakrém legyen belőle, jó könnyű, és nagyon finom is.:) Köszönöm szépen a visszajelzést.

Sybil
Sybil Mon, 2011-03-07 11:56

Szia!
Hétvégén megcsináltam a sütidet, és isteni lett. Köszi! A csoki díszeket úgy csináltam a tetejére, hogy a csokit nem vettem ki a csokipapírból csak összetörtem benne, majd öntöttem rá nagyon forró vizet. Amikor megolvadt a csoki, kivágtam a csokipapír sarkát és alufóliára nyomtam a mintákat. Kicsit betettem a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 22:47

Tetszik ez a recept.

orchidea1
orchidea1 Tue, 2011-02-22 19:49

Szia!

Megcsináltam szülinapi sütiként és mindenki odáig volt érte.
Ezek után azt hiszem hogy a következőkben is fogom készíteni, de az is megeshet, hogy a következő bál egyik sütije lesz.
Köszönöm

Azila1
azila / Azila1 Fri, 2011-02-18 14:36

Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást.:)

Focze!
A csokit csak símán megolvasztom a mikróban. Kis papírtölcsérből nyomom ki a mintát. Nem árt kétszer átmenni a minta vonalán. Utána beteszem egy tálcán a hűtőbe míg megszilárdul. Ha nagyon sietek, a mélyhűtőbe pár percre. Nem törik össze, amikor leszedem a papírról. Ha mégis törne, még egy réteget ráviszek, és így már biztos stabil lesz, de csak ritkán van rá szükség.:)

focze973
focze973 Fri, 2011-02-18 10:10

 Nekem soha nem sikerül a rajzolt csokoládé,csak simán felolvasztod,és úgy rajzolsz vele?-mikor megszilárdul,nem törik össze?-ez a bajom vele.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-02-18 06:27

Kedves Azila!
Tiéd lett 2011. február 17. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-02-17 12:46

Ez remekül néz ki, pont olyan, mint ami szép és finom is egyszerre! :))
Üdv.
Livi

binci69
Zsuzsa (2.) / binci69 Thu, 2011-02-17 12:35

Nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is lehet! Alkalomadtán biztos ki fogom próbálni!! Köszi a közzétételt!
Üdv. binci69

tenger
tenger / tenger Thu, 2011-02-17 11:48

Vaníliaimádó lányom következő ünnepi sütije, lesz.:-)
Köszönöm, hogy feltöltötted!

Üdv,
T.

803
piskótalap 50 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
narancs 1 közepes db
szörp 30 ml
csokoládé 7 dkg
cukor 25 dkg
zselatin 20 g
habtejszín 3 dl