Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Straszburgi fánk

Straszburgi fánk
Straszburgi fánk
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel javában benne vagyunk a farsangi időben, gondoltam, kipróbálom azt a különlegesnek látszó fánk receptet, amit édesanyám receptgyűjteményében találtam. Az elkészítési módja sem az a hagyományos, ezért kíváncsian vártam-vártuk az eredményt. A fánk pontosan olyan finomra sikerült, ahogy elképzeltük a recept alapján!

hozzávalók / 3 adag

Fánktésztához

Tetejére

ajánlat

A csoki helyett egy-egy darabka sütőlekvárt vagy gesztenyemasszát is tehetünk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fánktésztához

  1. Az élesztőt 2 csipet cukorral és egy evőkanál langyos tejjel elkeverjük, és félretesszük.
  2. A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával robotgép segítségével habosra keverjük. Akkor jó, ha teljesen krémszerű, mint a tortába való krém.
  3. Ezután következik a só, a megkelt élesztő és a langyos tej. Egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük keverni, miközben hozzáadagoljuk a lisztet. (A recept szerint annyi liszt kell hozzá, amennyit felvesz, hogy egy jó állagú kalácstésztát kapjunk.) Alaposan, hólyagzásig dagasszuk.
  4. Letakarva, meleg helyen, 2-3 órát kelesztjük.
  5. Az idő leteltével, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  6. Ezután, nagyobbacska golyókat formázunk belőle, amelyekbe belerejtünk egy-egy kis darab csokit, és a sütőlemezen egymástól távolabb rakjuk le őket.

Tetejére

  1. A tojásfehérjét, a porcukorral fényes, kemény habbá verjük. Ezzel a habbal vastagon bevonjuk a fánkokat.
  2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok zsemlenagyságúra nem nőnek, és a hab meg nem pirul rajtuk. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 149
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
447 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült habos fánkok, töltött fánkok habsipkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

826
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
tojássárgája 3 db
1 csipet
friss élesztő 2 dkg
tej 50 ml
finomliszt 25 dkg
cukor 2 csipet
tej 1 ek
csokoládé 5 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 4 ek
dió 2 dkg