Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stroganoff bélszín Dacota konyhájából

Stroganoff bélszín Dacota konyhájából
Stroganoff bélszín Dacota konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Nem is tudom, hogy lehet ennyi finom falatot egyetlen ételben összehozni: bélszín, tejszín, vargánya, hmmm...

Sajnos nem olcsó, de pont ezért ideális ünnepi fogás. Óvatosan kell bánni a bélszínnel sütés közben, mert ha túlsütjük, oda az egész. Ha viszont jól eltaláljuk, a hús szét fog omlani a szánkban!

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, 1 centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. A gombát átmossuk, leválasztjuk a tönköt a kalaptól, felcsíkozzuk.
  4. A körethez a krumplit megmossuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Vastag serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön finoman üvegesre pároljuk.
  6. Teszünk alá még egy kis vajat, és hozzátesszük a gombát is. Ha a kieresztett levét elfőtte, kivesszük hagymát és a gombát is.
  7. Legalább két részletben beletesszük a bélszíncsíkokat a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy csak pár percig süssük, különben kiszárad. Egy adagnak kb. 3-4 perc kell, de ha egy husit kettévágunk, akkor megnézhetjük, jó-e? Akkor tökéletes, ha a közepe még rózsaszín. Visszaöntjük a serpenyőbe a hagymás vargányát.
  8. Akkor ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a mustárt is.
  9. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  10. Ha kész, a krumplival és a felcsíkozott csemegeuborkával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 380
elküldve: 20
receptkönyvben: 367
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

beef strganoff, bélszín Stroganoff módra

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Thu, 2015-05-21 18:56

Koszonom, gyonyoru lett, meg nem kostoltam meg, de mindennel egyutt 40 perc. Az illata nagyon jo, a krumplika is pont kesz lett :) ebben a vacak idoben (14fok van!!) ez pont a legtokeletesebb

Koni08
Koni08 Wed, 2015-05-20 19:54

Valamint elozo este (azaz ma) elkeszithetnem holnapra??

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-05-20 21:53

Igen, akkor csak össze kell melegíteni. De szebb, ha friss. Valamint a krumpli csak frissen jó hozzá :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-05-20 21:31

Szia Koni,

Nem, nem kell semmiben pácolni, az egész kész van 10 perc alatt tokkal-vonóval. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

Koni08
Koni08 Wed, 2015-05-20 21:49

Hello, igen, kozben en is arra jutottam, hogy ha most megcsinalnam, holnapra mar nem lenne olyan fincsi, es a marhahus meg a gomba hamar megsul, vagyis a belszinnek mindegy is :) koszi!!

Koni08
Koni08 Wed, 2015-05-20 18:35

Szia Dakota! Kerdesem, hogy a hust be kell-e elotte pacolni valamiben? Mar megvan a hust! S nem baj-e, higy nincs varganya most? :(

Koni08
Koni08 Sun, 2015-01-04 23:02

A, anyira tetszik a kep hangulata, nem tudom leirni. Koszonom Neked. Ilyen oldalakat szeretnek meg sokat latni. Igy kell kineznie egy etelnek, ilyen talalassal!

Koni08
Koni08 Sun, 2015-01-04 22:56

!!! Must have mindenkinek!! Koszi a receptet, a burgonya ily modon valo elkeszitese ehhez a fenseges fogashoz nagyon tetszik! Mar most erzem az illatat, pedig meg csak a recept elmenteseeig jutottam :)

1105
marhabélszín 40 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
vargánya gomba 20 dkg
habtejszín 1 dl
dijoni mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 6 ek
burgonya 4 közepes db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
csemegeuborka 2 közepes db