Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stroganoff karaj gofcsival

Stroganoff karaj gofcsival
Stroganoff karaj gofcsival
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a legtöbb háztartásban, nálunk is komoly fejtörést okoz a hétvégi ebéd kérdése. Egyszer, derült égből villámcsapásként jött a Stroganoff tokány ötlete, amely receptjét természetesen közös ízlésünkre szabva alakítottunk át végül. Küldetésemnek érzem a változatos köret elkészítését, ennél az ételnél már nem akartam snassz rizst vagy tésztát tálalni. Így született meg ez a páros.

hozzávalók / 2 adag

A karajhoz

A gofcsihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A karaj

  1. A karajt megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a hagymát, paprikát felaprítjuk, és a csemegeuborkát is csíkokra vágjuk.
  2. Baconből én előre kockázottat vásároltam, amennyiben szeletelt van otthon, kockázzuk fel azt is. Saját zsírjában pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és azt is pirítsuk meg. Szükség esetén 1 ek. olajat tehetünk még alá, és adjuk hozzá a paprikát.
  3. Ha megpirultak, rádobjuk a felcsíkozott karajt, amint megpirult, fűszerezzük, majd meghintjük a liszttel, átkeverjük, és felöntjük az alaplével. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Ha túl sűrű, meleg vízzel hígíthatjuk, nekem sűrítenem kellett.
  4. Ha elkészült a hús, adjuk hozzá a tejfölt. Nekem túl híg lett, ezért én a tejfölt némi liszttel kevertem még el, kevés szafttal, így adtam a húshoz. Ezt követte a mustár, és a legvégén az uborka. Pár percet főzzünk rajta, hogy az ízek összeérhessenek.

A gofcsi

  1. A gofcsi nem más, mint tócsi, gofrisütőben sütve, így a tészta összeállításához gyakorlatilag tócsi tésztát kell összekevernünk: lereszelt, nyers krumpli, tojás, só, bors, fokhagyma és liszt.
  2. A tésztát előmelegített gofrisütőben sütjük ki, és az előzőleg elkészített karajjal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 758
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brizsó

Mióta szakács: 2017.01.08.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös karaj zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1923
sertés rövidkaraj 50 dkg
csemegeuborka 8 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
tejföl 3 dl
finomliszt 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 4 ek
majoranna 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
alaplé 1 dl
újhagyma 5 db
újkrumpli 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db