Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stroganoff sertésszűz tokány

Stroganoff sertésszűz tokány
Stroganoff sertésszűz tokány
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Stroganoff elkészítésének igen sok különböző módjáról hallottam már, de nekem eddig ez a változat ízlett a legjobban. Nálunk mindenki nagyon szereti, így sokszor kerül az asztalra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Legjobb szűzpecsenyéből készíteni a hús omlóssága, szaftossága miatt, de akár használhatunk hozzá másfajta húst is. Spagetti helyett tálalhatjuk rizzsel vagy sült burgonyával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit feltesszük főni.
  2. A hagymát kockára aprítjuk, a szalonnát, a gombát, az uborkát szintén felcsíkozzuk.
  3. Egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk a szalonna zsírját, majd rádobjuk a vöröshagymát, és puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a szűzpecsenyét, és nagy lángon pirítjuk, míg kérget nem kap, majd folytatjuk a sütést közepes lángon.
  5. Amikor a hús már kissé megpuhult, hozzákeverjük a gombát és a csemegeuborkát is, és a gomba bebarnulásáig együtt pirítjuk.
  6. A tejfölt összekeverjük a mustárral, és a húshoz adjuk a tejszínnel együtt (ha szaftosabbra szeretnénk, önthetünk hozzá egy kis tejet is).
  7. Ízesítjük sóval, borssal.
  8. Az egészet összeforraljuk.
  9. Spagettire halmozva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 31 735
elküldve: 12
receptkönyvben: 460
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Stroganov tokány, sertésszűz Sztroganoff módra, mustáros sertésragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Perity
Perity Wed, 2015-02-04 12:53

Akkora sikere van a családban hogy minden 2. héten el kell készítenem :) Isteni finom.. köszi hogy megosztottad velünk!

Csicsi84
Csicsi84 Fri, 2012-03-30 12:42

Mitől van a tésztának narancsos színe?

Elkészítettem,nagyon különleges íze van!A családnak nagyon ízlett!

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2012-04-01 21:14

Örülök, hogy kipróbáltátok, és hogy ízlett! :) A tészta paradicsommal színezett spagetti, így lehet kapni.

819
sertésszűz 1 kg
füstölt szalonna 12 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 25 dkg
csemegeuborka 18 dkg
tejföl 4.5 dl
mustár 4 ek
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spagetti tészta 50 dkg