Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Subuta

Subuta
Subuta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édes-savanyú sertés Japánban is nagyon népszerű kínai étel, bár ott sokkal jobb minőségben készül, mint nálunk. Ott Szúbutának hívják. Ez az étel Kína kantoni regionális konyhájának remeke, és érdekes módon ma már ott is gyakran készül ketchuppal és worchestershire szósszal, ami brit hatásnak tudható be.

Ennél a receptnél a hozzávalók állaga is nagyon fontos, aminek eléréséhez olajban kell sütni az összetevőket. A szósz pedig nem a szokványos büfés sztenderd trutyi, hanem egy hígabb, de intenzív ízű máz, ami minden falatot körülölel.

Akinek esetleg túl zsíros lenne a hagyományos, olajban sütéses módszer miatt, egyszerűen wokban is süthet mindent egy kevés olajon, a receptben található szószt használva.

A blogomon olvashatsz róla bővebben.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst vágjuk falatnyi, hasonló formájú és méretű darabokra.
  2. A húst pácoljuk 20 percig a fent leírt összetételű pácban.
  3. Ezalatt a feldarabolt zöldségeket a már felforrósított sütőolajba tegyük, és merítsük meg benne fél percig, közben néhányszor keverjük meg, -ettől fényesek, ropogósak és édesek lesznek-, ezután tegyük őket félre egy konyhai törlőpapírra helyezve.
  4. Ezután a húson a sor, forgassuk meg keményítőporban, és addig süssük a forró olajban, amíg a bunda megkeményedik a darabokon, majd helyezzük ezt is konyhai papírtörlőre (eredetileg kétszer kéne így átsütni a húst, így tovább marad ropogós, de kihagyható ez a lépés).
  5. Egy tejforralóban forraljuk össze a szósz összetevőit, majd a keményítős keverékkel sűrítsük be méz/ olajszerű állagúra.
  6. A húst és a zöldségeket helyezzük a wokba, és egy szűrőn keresztül csurgassuk rá a szószt, és néhányszor keverjük át az ételt, hogy mindent éppen bevonjon a szósz.
  7. Frissen főtt rizzsel tálaljuk!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 302
elküldve: 3
receptkönyvben: 251
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Anchan

Mióta szakács: 2013.03.05.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú sertés, kínai édes-savanyú sertéshús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picipocak
picipocak Fri, 2013-08-30 10:12

szia azt meg tudnád mondani kb. mennyi ideig sütöd olajban a husit? én mindig félek, hogy nyers marad. de nagyon tetszik a recepted ki fogom próbálni. szeretem a kínai konyhát és ez pont olyan recept amit kerestem. a husi ízes, puha, szaftos.

1592
sertéslapocka 150 g
pritaminpaprika 0.5 db
pritaminpaprika 0.5 db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
ananász 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl
tojásfehérje 1 db
1 csipet
fehér bors 1 csipet
kínai rizsbor 2 teáskanál
étkezési keményítő 4 púpozott ek
ketchup 4 ek
kínai rizsbor 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
szójaszósz 1 ek
nádcukor 3 ek
osztrigaszósz 2 teáskanál
víz 60 ml
gyömbér 2 cm
fokhagyma 1 gerezd
burgonyakeményítő 0.25 evőkanál
víz 2 ek