Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Süllő fokhagymás-vajjal locsolva, zöldfűszerekkel

Süllő fokhagymás-vajjal locsolva, zöldfűszerekkel
Süllő fokhagymás-vajjal locsolva, zöldfűszerekkel
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól kaptuk ezt a kis süllőkét, nem tudtam hogyan készítsem el, álltunk párommal a konyhában, és ötleteltünk, így született meg ez a recept!
A süllő ízletes, imádnivaló hal, gyorsan ehető, mert nincsenek benne apró szálkák.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként fogyaszthatunk tetszés szerint mást is. Mi a LIDL féle mirelit fűszeres burgonyával ettük.
Savanyúság gyanánt csemege céklát ettünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy-két óra elteltével az irdalásokba tesszük a szárított zöldfűszereket, beledörzsöljük, tepsibe fektetjük.
  3. A teavajat felolvasztjuk, és belekeverjük a fokhagymát.
  4. A vaj felével meglocsoljuk a halat, és sütőbe, alufóliával letakarva betesszük.
  5. A sütési idő felénél, kb. 15-20 perc múlva kivesszük, meglocsoljuk a maradék vajjal, és meglocsoljuk a fél citrom levével
  6. Tovább sütjük, amíg el nem készül (Időközben meg is fordíthatjuk, de ez kockázatos, mert könnyen eltörik a halacska, valamint levehetjük a fóliát is róla).
  7. Fűszeres sültburgonyával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 88 667
elküldve: 14
receptkönyvben: 240
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajas-citromos süllő,fokhagymás-vajas süllő

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erdelyir19
erdelyir19 Fri, 2014-12-26 13:35

Épp most sütöm annyi módosítással hogy a vajba tettem halfűszer keveréket és az irdalásokba tettem sült kolozsvári szalonna kockát valamint a vaj előtt még a szalonna zsírját jól rádörzsöltem a halra :)

szneki
Szneki / szneki Sat, 2014-12-27 13:03

Kedves Erdelyir19,
nagyon örülök hogy a receptemet választottad és hogy ízlik is,még ha módosítottál is rajta,a lényeg hogy bejött!Egészségedre!
Üdv.:Szneki

szneki
Szneki / szneki Sun, 2011-10-02 13:05

Kedves Catalinca!
Nagyon örülök neki,hogy így ízlik a receptem,mindig örülök a visszajelzéseknek!
Én is ennék már egy Süllőt így megsütve,de még fogni nem tudtunk,és nem is kaptam sehonnan, a boltban meg nem veszek!Hátha nemsokára sikerül ismét elkészítenem nekem is!
Üdv, és jó étvágyat hozzá!
Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-07-05 07:32

Kedves Catalinca!
Bocsi,még csak most láttam a hozzászólást,elkerülte a figyelmemet!Már valószínű túl vagy rajta,örülök hogy ezt választottad,hogy sikerült?Ha van kedved oszd meg tapasztalataidat!Örülök hogy pontosnak véled a leírást:D
üdv.:Zsuzsi

catalinca
catalinca Sun, 2011-10-02 11:51

Kedves Zsuzsi!
A süllősütés olyannyira jól sikerült, hogy ma megismételjük (szép, majdnem egy kilós süllőt kaptam). Most sült hal fűszerkeverékkel ízesítettem a receptben szereplő többi /zöld/fűszer mellett.

catalinca
catalinca Sun, 2011-06-26 10:17

Ma ez lesz a vasárnapi ebéd. Remuládmártást fogok adni hozzá és petrezselymes újburgonyát. Köszönet a pontos/!/ receptleírásért.

ntomi1961
ntomi1961 Fri, 2011-12-23 19:55

Mire megkérdeztem rá is jöttem a google a barátom,de azért nagyon köszönöm,és boldog ünnepeket.

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-02-19 08:23

Köszi Z1:)
Ó,az volt kéznél, a fokhagymára jogos a kritika,mert van mindig otthon friss is,de lusta voltam zúzni hozzá,tudom egy "szakács" ne legyen lusta:)
A szárított fűszerben meg nincs kivetni való,az saját szárítású,nem boltban vettem:)
Örülök hogy írtál,remélem minden ok nálad!
üdv.Zs

z1
z1 / z1 Sat, 2011-02-19 02:31

Te Zsuzsi!
A kajád jó!
De felejtsd már el végre ezeket a hülye granulátumokat, meg szárított "zöld"fűszereket.
Z.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-07 20:14

Ezt még a héten megcsinálom, szupi recept :)

265
süllő/ fogas 30 dkg
teavaj 5 dkg
fokhagymapor 2 tk
kapor 2 tk
petrezselyem 2 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint