Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Süllő gazdagon szalonnával

Süllő gazdagon szalonnával
Süllő gazdagon szalonnával
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minél egyszerűbb és szerethetőbb halételek készítésével kísérletezek. Ez egy olyan recept, ami egyszerű, de meglepően finom! Nyoma sincs a megszokott iszapos hal íznek. Akiknek fenntartásai vannak a halakkal, ezt mindenképpen próbálják ki, és megszeretik őket!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A süllőt jó alaposan megmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt maradék pikkelyektől. Beirdaljuk. Nem kell túl sűrűn, hiszen nem egy kifejezetten szálkás hallal állunk szemben. Jó alaposan beszórjuk tengeri sóval, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsorgatjuk.
  2. Visszatesszük a hűtőbe legalább egy órát, de inkább kettőt pihenni.
  3. Miután eleget pihent a hűtőben, a felaprított zöldfűszereket összekeverjük, és jó alaposan bedörzsöljük az egész halat vele. Az irdalásokba is juttatunk egy keveset.
  4. Az irdalásokba óvatosan belehelyezzük a vékonyra vágott füstölt szalonnát, vigyázva, hogy a zöldfűszer is a halon maradjon.
  5. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a fokhagymával. Végül ezzel meglocsoljuk a halunkat, majd alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél óvatosan átfordítjuk a halunkat a másik oldalára, majd az utolsó 10 percre levesszük róla az alufóliát.
  7. Frissen tálaljuk sült krumplival vagy krumplipürével és paradicsomsalátával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 545
elküldve: 5
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nostian

Mióta szakács: 2011.01.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás vajjal sült hal, sült süllő, szalonnával sült süllő tepsiben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csakanygabi
csakanygabi Wed, 2013-10-02 07:34

Nagyon jó kis recept, én is szoktam ilyen formába elkészíteni a halat. Az iszapos hal íz viszont az én tapasztalataim alapján még fűszerrel sem tüntethető el, egyetlen módja van, ha megfelelő helyről vásároljuk, vagy horgásszuk a halakat. Üdv: Gabi

436
süllő/ fogas 1 kg
füstölt szalonna 12 dkg
vaj 5 dkg
fokhagyma 5 gerezd
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint