Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Süllő tepsiben kiadósan

Süllő tepsiben kiadósan
Süllő tepsiben kiadósan
135 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

80 dkg-osig egészben hagyhatjuk a halat, ha nagyobb, hosszában elvágjuk. Ha nincs kellően megsütve, szinte ehetetlen! A halhús hófehér kell legyen, és "lemezes"-re kell sütni, olyanra, mint a tonhal a reklámban, rétegenként váljon szét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított süllőt beirdaljuk, enyhén megsózzuk, majd a fél citrom levét egyenletesen rácsurgatjuk, pihenni hagyjuk.
  2. A meghámozott krumplit vastag karikára szeleteljük, és előfőzzük, vigyázva, hogy még kemény maradjon.
  3. Megfelelő méretű, vastagon kizsírozott tepsibe rakjuk a krumplikarikákat.
  4. A süllőt bátran bedörzsöljük ételízesítővel, a csíkokra vágott szalonnát pirospaprikába forgatjuk, és az irdalásokba rakjuk, majd ráfektetjük a krumpli ágyra, és mehet a sütőbe 30 percre.
  5. Kivesszük, a halra rátesszük az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát, és addig sütjük, amíg hófehér nem lesz a halhús a bőre alatt, ez kb. még 30 perc.
  6. Ismét kivesszük, megkenjük tejföllel, tehetünk mellé pár szem dióbelet, vissza a sütőbe, és ha a tejföl kezd pirulni. el is készült.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 52 287
elküldve: 24
receptkönyvben: 105
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

apecs

Mióta szakács: 2012.07.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült süllő, szalonnával irdalt süllő krumpli ágyon, tejfölös citromos süllő tepsiben sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pityu67
pityu67 Thu, 2013-12-19 14:48

Azt szeretnem kérdezni, hogy fólia alatt kell sütni a halacskát
Ill. 1/2 1 kg süllő esetén mennyivel nő a sütési idő?

apecs
apecs / apecs Fri, 2013-12-20 07:08

Kedves pityu67!
Fólia nélkül. Ha nagyobb a hal mondjuk 1.5 - 2 kg-os, a hátára fordítva a hasüregben éles késsel a gerinc mellet közvetlen elvágom a bordákat és egy kicsit belevágok a húsba, ezáltal ki tudom teríteni, majd beírdalom. Ha ki van terítve, vagy hosszában félbe van vágva nem nő a sütési idő. Sütés közben érdemes a hátán, ahol a legvastagabb a hús benézni a bőre alá, vagy megkóstolni. A citromot és a delikátot bátran használjuk.Remélem elkészíted!

sziromkati
sziromkati Sun, 2013-06-02 18:28

Ma elkészítettem és mennyei lett! A hal is nagyon jó lett, de a köret önmagában is kb. külön fogás!
Annyit változtattam csak, hogy mivel az ételízesítőt nem szeretem, összekevertem sót, borsot, kaprot, oregánót, bazsalikomot, és rozmaringot, és nem csak a halat dörzsöltem be vele, hanem a krumplit is kicsit megsóztam-fűszereztem, mielőtt rátettem a halat, meg a paradicsomot és paprikát is mielőtt visszatoltam. Legközelebb a krumplira is teszek pár szelet szalonnát, mert annyira jó ízt ad neki.
Igazi vasárnapi ebéd lett belőle - és a közönség visszajelzése is egyértelműen pozitív :) Köszönöm!

apecs
apecs / apecs Wed, 2013-06-05 22:17

Kedves sziromkati! Köszönöm a visszajelzést, és örülök hogy elkészítetted!

pidlacsek
pidlacsek Sun, 2013-01-06 11:47

Szenteste ez volt az egyik fogás, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

apecs
apecs / apecs Sun, 2013-02-10 19:30

Kedves pidlacsek örülök hogy elkészítetted, és hogy ízlett. Én szenteste sajnos tőkehelat készítettem, a kutyáimnak szereztem vele boldog perceket.

Kuyoshi
Kuyoshi / Kuyoshi Sat, 2012-09-08 18:47

Én fogas filéből csináltam, de valami fantasztikus ízkavalkád lett az eredménye. A zöldségek és a hal a paprikás szalonnával, valami eszméletlen. Gratulálok a recepthez és nagyon köszönöm, hogy feltetted ide.

617
süllő/ fogas 1.2 kg
burgonya 1 kg
paradicsom 3 db
zöldpaprika 3 db
citromlé 1 fél citromból nyert
füstölt szalonna 5 dkg
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
dió 5 dkg
sertészsír 1 ek