Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Süllő zöld kéregben sütve

Süllő zöld kéregben sütve
Süllő zöld kéregben sütve
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálom tartani a heti egy halas napot. Anyósomék jöttek hozzánk ebédre, az ő tiszteletükre készítettük.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajas-petrezselymes burgonya illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 190 fok).
  2. A halat megmossuk, megszárítjuk.
  3. A kétszersültet diódarálón ledaráljuk, a zöldfűszereket apróra vágjuk és összekeverjük a darált kétszersülttel.
  4. A halakat kívül-belül megsózzuk, borsozzuk és olajjal megkenjük. A belsejébe pár csepp citromot  csepegtetünk.
  5. A zöld morzsába jól meghempergetjük a halakat, úgy, hogy jól befedje.
  6. Egy tepsit olajjal megkenünk és belerakjuk a halakat. A maradék zöld morzsát a tetejére szórjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Addig, míg a teteje aranybarnára nem pirul.)

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 367
elküldve: 5
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Süllő sütőben sütve zöldfűszerekkel, süllő zöldfűszeres bundában sütve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bebek
bebek Tue, 2012-05-22 14:32

Kedves Kiki!
Ma hozzájutottam egy 3,5 kilós fogashoz, és elkészítettem belőle ezt a receptet, csak kombináltam Harmathy Ildikó bormártásos süllőjével, mert féltem, hogy párolás nélkül egy ekkora hal nem fog átsülni. Felejtethetetlen élmény nyújtott az eredmény.
Köszönet ezért a finomságért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 14:30

Ez zseniális!
Persze lehet, hogy a frissen fogott süllő miatt!
Tovább is adtam, terjesztem!

köszi

345
süllő/ fogas 2 kg
kétszersült 4 db
citrom 1 db
rozmaring 1 szál
petrezselyem 2 csokor
zsálya 5 db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint