Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült alma likőr

Sült alma likőr
Sült alma likőr
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (51)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját készítésű ajándékként Karácsonyra...:))

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk az egész fahéjjal és szegfűszegekkel együtt, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  2. A sült almákat, fahéjat, szegfűszegeket, vaníliás cukrokat, citromhéjat és levét, barna cukrot, valamint a vodkát egy nagy üvegbe töltjük (nekem 2 befőttes üvegbe fért be).
  3. 1 hét után kivesszük belőle a fahéjat és a szegfűszeget.
  4. 3 hétig hűvös helyen állni hagyjuk, néha megrázogatjuk.
  5. 3 hét után leszűrjük. és akár karácsonyra ajándékozhatjuk, vagy fogyaszthatjuk. :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 650
elküldve: 20
receptkönyvben: 632
elkészítve: 34/49
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almalikőr, fahéjas almalikőr, fűszeres almalikőr

Hozzászólások (51)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ronja
Ronja Wed, 2018-11-14 22:25

Szia Szteri!
Nekiálltam a receptednek. Ma vettem ki a fűszereket.
"3 hétig hűvös helyen állni hagyjuk" - nálam csak a hűtő jöhet szóba, az is jó? :)

szteri
szteri / szteri Thu, 2018-11-15 12:42

Szia Ronja! A hütö is tökeletes :) Szep adventi keszülödest kivanok! Szteri

Ronja
Ronja Mon, 2018-11-19 02:53

Köszönöm a gyors választ, Neked is szép adventi készülődést! Ronja

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-11-13 20:07

Szia szterl,

Háááteznagyonizgi!... Asszem kérdés nélkül készítek még egy adagot. Ebbe belecsavartam egy narancs levét is. Gondolom pazar lesz :)
Azt megkérdezhetem esetleg, hogy milyen vodkát használsz? Én Royalt vettem (tulajdonképp véletlen, nem értek a vodkákhoz), és abban elméletileg gyógyfüvek is vannak - ezért kicsit aggódom a végeredményért. Semmiképp sem szeretnék keserűlikőrökre hajazni.

szteri
szteri / szteri Sun, 2016-11-13 20:53

Szia Kltsune! Grey Goose vodkat hasznaltam. Gondolom masik fajta is tökeletes lesz hozza :) Szep adventi keszülödest kivanok! Szteri

Burky
Burky Sun, 2016-10-30 16:44

Szia! Bocsi de nekem a 2.pontig egyértelmű. Az kimaradt, h a vodkát mikor öntjük hozzá!? És miből szürjük le?A saját levétől és aztán mehet rá a vodka ha már megérett?Nem értem.

szteri
szteri / szteri Thu, 2016-11-03 20:20

Kedves Burky! A 2. pontnal talalod a vodka hozzaadasat, az 5. pontnal pedig a leszürest.

virágtalan
virágtalan Mon, 2016-02-15 21:50

Szia! Nagyon finomnak tűnik a recept, szeretném is kipróbálni. Szerinted étkezési szesszel is finom lenne?

szteri
szteri / szteri Mon, 2016-02-15 21:57

Kedves Viragtalan! Etkezesi szeszt nem szivesen hasznalok... vagyis soha nem hasznalok likörökhöz. Nekem nagyon markans alkohol-ize van.

NorkaChef
NorkaChef Mon, 2015-10-19 16:38

Kedves szteri!
Karácsonyi ajándéknak csináltam próbagyártást (ha ez nem úgy sikerül,megtartom magamnak - el fog fogyni:) és karácsonyig lesz még időm újat gyártani.
Az alábbi kérdések merültek fel bennem:
Az almát héjával lefelé vagy felfelé sütöd?Én héjával lefelé fordítva csináltam,így 1-1 ponton megbarnultak - tartok tőle,hogy ettől keserű lesz a likőr.
3 hét után kell leszűrni:ez az elkészítés idejétől számítod,vagy a fűszerek kiszedésétől?
Előre is köszi a válaszod - és bocsi az értetlenkedésért :)
Későn olvastam a hozzászólásokat,pedig az a cukor rákaramellizálás jó ötletnek tűnik....Nah majd a következő adagot :)

szteri
szteri / szteri Mon, 2015-10-19 17:12

Kedves NorkaChef! Örülök, hogy kiprobalod a receptemet, remelem izleni fog :)
Az almakat en is hejaval lefele sütöm, tehat a felbevagott resz van felül.
A füszer kiszedese utan 3 hetig meg allni hagyom. Majd ird meg, milyen lett, üdv, Szteri

NorkaChef
NorkaChef Mon, 2015-10-19 17:38

Köszi a gyors választ!Mindeképpen jelzek majd.
Ha nem bejövős rápróbálok a fehércsoki likőrödre :)
N.

eperarc
eperarc / eperarc Fri, 2014-10-03 17:20

Köszönöm ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.Pár levél szárított hibiszkusz levéllel gyönyörű rubin színe lett.

szteri
szteri / szteri Fri, 2014-11-07 19:55

Kedves Eperarc! Örülök, hogy jol sikerült. A hibiszkusz level jo ötlet, milyen ize lett töle? Szep hetveget!

eperarc
eperarc / eperarc Sat, 2014-11-08 13:12

Nem tudom,hogy mennyiben befolyásolta, mert nélküle még nem csináltam, de azóta már a 2.eresztést kellett csinálni, mert minden barátom aki kóstolta nagyon finomnak találta.Tettem még bele "Kandalótűz" fantázianevű teából pár darab csipkebogyót is.

eperarc
eperarc / eperarc Sat, 2014-11-08 13:14

de még egyszer köszi ezt a receptet.annyira belelendültem,hogy most anyám befőtt meggyéből meggylikőrt csinálok.utána meg kipróbálom kandírozott narancshéjból meg narancs levéből a narancslikőrt.:)

pelvana
pelvana Fri, 2014-11-07 18:02

Kedves Eperarc!

Kellemes íze lett a hibiszkusztól?
Köszönöm válaszod.
Andi

krisztinka78
krisztinka78 Tue, 2013-12-10 14:09

Segítsetek! Nekem miért lett zavaros? És a 4 almából csak kettő fért az üvegembe :( Így is meg lesz az íze?

szteri
szteri / szteri Tue, 2013-12-10 20:06

Kedves Krisztinka78! Talan tulsütötted az almat, es nagyon puha lett, ezert lett zavaros. Igazabol ha mindent ugy csinaltal, ahogy le van irva, nem tudom, mitöl lehet zavaros. Az almak meretetöl es az üveg nagysagatol is függ, mennyi fer bele. Nekem a recept alapjan keszitve nagyon finom lett, es mint a receptben is all, 2 db üvegbe fert bele! Szteri

krisztinka78
krisztinka78 Wed, 2013-12-11 10:03

Végül áttettem egy nagy üvegbe az egészet, most még zavarosabb...mondjuk engem nem zavar, ha finom. Igen, lehet, hogy túlsütöttem kicsit. Na, majd beszámolok róla, milyen lett a zavaros likőröm :) Köszönöm

krisztinka78
krisztinka78 Tue, 2013-12-10 14:01

Segítsetek! Nekem miért lett zavaros? És csak 3 egész alma fért bele az üvegbe...

desertlover
desertlover Thu, 2013-12-05 21:16

Tavaly is megcsináltuk, idén is el fogjuk készíteni, és újra hálás köszönet érte szterinek......most sülnek. Tavaly kapós volt :)

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2013-12-04 22:00

Jelentem, érik a spájzban! Az ingadozóknak üzenem, hogy csodás íze van! De a barna cukrot nem szabad kihagyni belőle, mert attól lesz fantasztikus karamellás íze. Még nem oszlott el benne az alma teljesen, vagyis nem adta ki a végső ízét, de lehet, hogy nekem egy picit erős lesz. Ha igen, almalével meglöttyintem! Kedves Szteri, ez nagyszerű recept!
Üdvözöl: Koszider

szteri
szteri / szteri Thu, 2013-12-05 15:09

Kedves Koszider! Köszönöm a kedves szavakat, szep adventi keszülödest kivanok! Szteri

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2013-11-10 13:42

Kedves Szteri!
Jól gondolom, hogy a teljesen kész, leszűrt végeredmény kb. 1 liter?
Üdvözöl: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2013-11-10 17:53

Köszönöm! Annyira guszta a képen, hogy meg kell csinálnom karácsonyra!
Üdvözöl: Koszider

Hédinke
Hédinke Mon, 2013-09-30 11:16

Szia! Nagyon tetszik az ötlet, de idén hamarabb kezdek el készülni karácsonyra, ezért is érdekelne, hogy szerinted meddig áll el? Köszönöm!

szteri
szteri / szteri Mon, 2013-09-30 15:48

Szia Hedinke! Tavaly november közepen alltam neki a liköröknek, es februarban fogyott el az utolso üveg. Akkor is meg nagyon finom volt :)

szteri
szteri / szteri Thu, 2013-01-10 19:18

Kedves Clveronika!
Köszönöm a visszajelzest, örülök, hogy finom lett :))

Anya-banya
Anya-banya Tue, 2012-12-25 13:29

Kedves Szteri.
Nagy sikere lett az itókának, már alig van belőle. Biztos, hogy máskor is elkészítem. Köszi a receptet és boldog, békés ünnepeket kívánok.

desertlover
desertlover Tue, 2012-12-18 12:31

Kedves Szteri, nagyon köszönöm válaszod, megkönnyebbültem, hogy nem valami "félérett" holmi kerül az asztalra :) üdv,Kati

desertlover
desertlover Mon, 2012-12-10 14:42

SOS, most sütöm az almákat (dec.10), nagyon nem lesz jó dec.24-re? Muszáj a 3 hét neki? Volt aki esetleg belekóstolt 2 hét után? Köszönöm. Szép Ünnepet! Kati

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-12-17 21:39

Kedves Kati!
En kostoltam 1 het, 2 het.....:) es 3 het utan is. Szerintem ha s.o.s-ben kell, jo lesz a 14 nap is!! Neked is boldog karacsonyt! Szteri

Anya-banya
Anya-banya Mon, 2012-11-26 20:25

Szia Szteri!
Már a kamrában figyel az elkészített cucc. Mit lehet kezdeni a szűrés után megmaradt almákkal? Ha van ötleted erre szívesen venném.

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-11-26 21:32

Szia Anya-banya!
A szüres utan megmaradt (likörös) almakhoz el tudok kepzelni egy kis dio/vanilia fagyit, es mezet csurgatni a tetejere...:))

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2012-11-28 21:15

Nyamiiiiiiiii. Ez tényleg szuper ötlet és a méz, dió kombináció nyerő.
Köszi.

SimonEra
SimonEra Thu, 2012-11-22 12:01

Kedves szteri!

Ez remek ötlet! Köszi, hogy megosztottad!
Nekem egy olyan kérdésem van, hogy írod hogy szárított almakarikával díszíted az üveget...az almachips is jó erre a célra? A receptben szereplő sült almát is bele lehet tenni az üvegbe?
Szép napot,
Era

szteri
szteri / szteri Thu, 2012-11-22 14:37

Kedves SimonEra!
Szaritott almakarikat (dekor celra) nagyon olcson vettem. Gondolom az almachips is tökeletes :) A likört a 3 het lejarta utan le kell szürni a recept szerint. Addigra a sült almak is szinte teljesen megpuhulnak, "szetesnek". En nem hagyom benne öket. Neked is szep napot kivanok!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-11-22 08:50

Sziasztok!
Szerintem ez lesz az idei tél slágere :) Sok blogon láttam, a mienk is érlelődik már pár hete. Több helyen azt olvastam, hogy a barna cukrot az almákra szórják és azzal sütik, így megkaramellizálódik a cukor, ami még különlegesebb ízt ad majd az italnak. Én így készítettem, és összesen csak 3 evk. cukorral, mert félek, h. nagyon édes lenne... ez persze már egyéni ízlés kérdése :) A fotó nagyon szép lett! :)

NorkaChef
NorkaChef Mon, 2015-10-19 16:44

Kedves nyihaj!

Ez esetben az almát héjával lefelé sütöd és a magház helyére szórod a cukrot,ugye?
Köszi a választ!

szteri
szteri / szteri Thu, 2012-11-22 09:07

Szia Nyihaj!
Tegnap kivettem az egesz fahejrudakat belöle, es egy kortyot megkostoltam. Nagyon finom lesz...mar csak 2 het :)

Monica123
Monica123 Mon, 2012-11-19 16:30

ez nagyon finom lehett, megprobalom biztosan, mert nagyon szep ajandeknak :)

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-11-18 21:37

Kedves Farkas Ani!
Szivesen! Nekem karacsonyi ajandekok lesznek...:), szep kis likörös üvegekben, szaritott almakarika, es egesz fahejrud disszel. Szteri

ferroreka
ferroreka / ferroreka Sun, 2012-11-18 19:08

Szia! Elnézést ha értetlennek tűnök, de most a fűszereket az almára kell tenni, vagy az alma mellé amikor a sütőbe kerül? Egyébként nagyon jó ötlet.
Ferroreka

283
alma 4 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
barna cukor 20 dkg
vodka 7 dl