Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült amur kapormártással barna rizzsel

Sült amur kapormártással barna rizzsel
Sült amur kapormártással barna rizzsel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban a HAL és a VAD a sláger, ezért tettem fel ezt a receptet. Sütve jobban szeretjük az amurt. Szerintem így fokhagymás fűszeres tejben ízletesebb mint a ponty, főleg friss kapormártással.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borssal meghintjük, a fokhagymagerezdeket lereszeljük, a tejjel összekeverjük, adunk még hozzá egy kevés friss citrom levét. Pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a kapormártást, apróra vágjuk a friss kaprot, a zöldhagymát, kevés olajon, teavajon megdinszteljük. Felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, színes borsot és egy kevés cukrot teszünk bele. A végén, ha szükséges, kukoricakeményítővel sűrítjük.
  3. A halat letörölgetjük. majd paprikás lisztben megforgatva, kevés olajban a SÜTŐBEN pirosra sütjük.
  4. Köretként a barna rizst megfőzzük.
  5. Tálalhatjuk az ételünket. Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VADATSHALAT

Mióta szakács: 2019.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres amur

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

952
tej 6 dl
fokhagyma 4 gerezd
kapor 6 ek
zöldhagyma 2 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
teavaj 10 dkg
fehér bors 3 csipet
5 kávéskanál
főzőtejszín 200 ml
kukoricakeményítő 1 evőkanál
barnarizs 30 dkg
amur 120 dkg
finomliszt 5 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint