Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült banán citromhabbal

Sült banán citromhabbal
Sült banán citromhabbal
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen édességre vágytam, így körbenéztem mi van itthon, és csak a banánok árválkodtak a kosárban, meg szerencsére a polcon várt kipróbálásra a cukrászhab, és így született meg ez a finomság.

hozzávalók / 4 adag

A citromhabhoz

A banánhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrászhabot (hulala) felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzákeverjük, és félretesszük.
  2. A banánokat meghámozzuk, és félbevágjuk széltében-hosszában is.
  3. A margarint egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott, a banánokat belehelyezzük.
  4. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt.
  5. Tálaláskor melléhelyezünk a citromos habból, és vékony citromkarikával díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 164
elküldve: 5
receptkönyvben: 450
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes sült banán, citromhabos sült banán, fűszeres-mézes sült banán citromos tejszínhabbbal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
növényi habtejszín 4 dl
citromlé 1 citromból nyert
tejföl 2 ek
banán 4 db
méz 1 ek
margarin 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint