Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült banán vanília fagyival

Sült banán vanília fagyival
Sült banán vanília fagyival
7 perc / előkészület: 5 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, mert egyszerű, meg hamar kész van! Ezért csinálom elég sűrűn!

hozzávalók / 2 adag

A banánhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Édes fehérbor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, mézből, rumból, tejből, lisztből sűrű masszát készítünk (sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta).
  2. A banánt hosszában félbevágjuk, majd keresztbe is félbe.
  3. Serpenyőben (teflon) olajat melegítünk, a kellő hőfokot úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a masszából egy kicsit teszünk bele, és ha a masszánál sül az olaj, akkor jó!
  4. A banánokat a masszába forgatjuk, majd az olajba tesszük. Vigyázzunk, mert van benne tej is, és a tej hamar szint ad.
  5. Közepes lángon süssük!
  6. Ha szép aranybarna színe van, törlőpapírra szedjük, hogy felitassuk az olajat.
  7. Kistányérra rakjuk, majd 1 gombóc vaníliafagyit teszünk mellé, tejszínhabot, majd az egészet leöntjük csokival! Kész vagyunk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 047
elküldve: 4
receptkönyvben: 101
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

albi

Mióta szakács: 2012.10.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás banán fagylalttal, sült banán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1550
banán 1 db
tojás 2 db
tej 0.5 dl
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl
rum 1 teáskanál
méz 1 ek
vanília fagylalt 10 dkg
csokiszósz 1 dl
tejszínhab 4 ek