Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült barack vanília fagylalttal

Sült barack vanília fagylalttal
Sült barack vanília fagylalttal
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annak ellenére, hogy nem túl bonyolult, meglepően érdekes és finom. Karamellrajongóknak kifejezetten ajánlott. Ők akár készíthetik dupla mennyiségű vaj, cukor és víz felhasználásával a tobzódás érdekében.
Ha valaki nekilát, azt érdemes számításba venni, hogy a különböző hőmérsékletek találkozása miatt nagyon kell igyekezni, hogy az elkészítés és a tálalás között minimális idő teljen el, ezért inkább alacsonyabb létszámú társaság esetében érdemes kipróbálni.
Recept forrása Bereznay Tamás Süteményeskönyve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és a külső, domború oldalából középen levágunk egy kicsit, hogy a tányéron tálaláskor megálljon, ne billegjen.
  2. Egy kis serpenyőben a vajat a barna cukorral megolvasztjuk.
  3. Beledobjuk a barackokat, megforgatjuk, hőkezeljük, kivesszük és a tányérok közepére helyezzük őket.
  4. A serpenyőben maradt olvasztott cukorhoz adunk 1 dl vizet és tovább melegítjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrű karamellt készítünk belőle.
  5. A barackok közepébe 1-1 kisebb fagyigombócot kanalazunk.
  6. A barackok tetejét és a tányért a karamellel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 415
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Főzőmasina

Mióta szakács: 2010.05.20.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült őszibarack vaníliafagyival és karamellmártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

351
őszibarack 4 db
vaj 2 dkg
barna cukor 3 ek
víz 1 dl
vanília fagylalt 50 dkg