Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával

Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácsok Könyvében találtam rá  Marcus Wareing receptjére. Ő eredetileg combból készítette, én pedig báránykarajt kaptam csak a piacon.
Nagyon egyszerűen elkészíthető ünnepi étel.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. A sütési időt számítsuk ki az alábbiak szerint:
              angolos: 15 perc/ 45 dkg + 15 perc
              közepes: 20 perc/ 45 dkg + 20 perc
              jól átsült: 25 perc/ 45 dkg + 25 perc
  3. Éles késsel 12 helyen vágjuk be a hús bőrös felét. Tépjük le a rozmaring csúcsát, a fokhagymákat pedig vágjuk hosszában félbe. Ezeket dugdossuk be a bemetszésekbe.
  4. Kenjük meg a húst olívaolajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
  5. 15 perc alatt süssük világosbarnára. Vegyük vissza a hőmérsékletet és folytassuk a sütést.
  6. Időnként locsoljuk meg a húst a levével.
  7. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük deszkára és fóliával letakarva pihentessük 15-20 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 950
elküldve: 8
receptkönyvben: 292
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

egyéb elnevezések

sült báránykaraj rozmaringgal, sült báránykaraj

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1601
báránykaraj 2.5 kg
rozmaring 12 szál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek