Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült brokkoli

Sült brokkoli
Sült brokkoli
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ken Hom kínai konyhájából származó receptje alapján készítettem ezt a finom köretet. Sikerének titka a sütés-párolás együttese, amely tökéletesíti az ízeket. Forrás: Szakácsok könyve.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük és feldaraboljuk.
  2. Felforrósított serpenyőben egyenletesen eloszlatjuk az olajat. Amikor elég forró, átforgatjuk benne a kissé szétnyomott fokhagymát, sót, borsot és 30 másodpercet pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat, kevergetve sütjük 2 percig.
  4. Ráöntjük a vizet és fedő alatt, magas hőfokon 4-5 percig pároljuk.
  5. Pirított szezámolajjal meglocsoljuk és még 30 másodpercig kevergetve sütjük.
  6. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 74 987
elküldve: 5
receptkönyvben: 707
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brokkoli serpenyőben, serpenyős brokkoli

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszimama25
nyuszimama25 Wed, 2018-03-21 17:19

Hát ez nagyon finom lett! Én még szárazon pirítottam egy kevés tökmagot és szezámmagot, amit rászórtam. Oliva olajjal készítettem. Köszi a receptet. :)

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2017-05-16 19:23

Kedves Szintia,

köszönöm a receptet, nagyon kapora jött, mert volt egy mar elkeszitesre varo brokkolim. Rögtön el is keszitettem a Te recepted alapjan, jol sikerült. En egy kis porehagyma zöldet is tettem a fokhagyma melle.
Üdvözlettel: Marti

Évikém
Évikém / Évikém Mon, 2016-02-08 10:43

Nagyon finom, csak a só az sok. Még az is lehet, hogy egyáltalán nem kell hozzá só. Legközelebb kipróbálom nélküle. Mert csinálok még máskor is - az biztos!

Szabó Antalné
Szabó Antalné Sun, 2013-02-17 18:00

Először azt hittem,roszul látok,nem piritott szezámmagról lenne szó?????
Hogyan lehet az olajat "pirítani"?Megettem kenyerem javát/67/de még olajpiritásról nem hallottam, SŐŐT,azt tanultam,hogy az olajat nem szabad piritani,mert RÁKKELTŐ az égett oalj!!
No,erre varrjatok gombot.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sun, 2013-02-17 22:25

Kedves Szabó Antalné!

"Felforrósított serpenyőben egyenletesen eloszlatjuk az olajat. Amikor elég forró, átforgatjuk benne a kissé szétnyomott FOKHAGYMÁT, sót, borsot és 30 másodpercet PIRÍTJUK."

...tehát a fokhagymát pirítjuk!

nyevi70
nyevi70 Sat, 2015-05-30 09:27

Kedves Szintia!

A kérdés az 5. pontra vonatkozott: "PIRÍTOTT SZEZÁMOLAJJAL meglocsoljuk és még 30 másodpercig kevergetve sütjük...",

... tehát nem a fokhagyma pirítására.

istria
istria Fri, 2013-02-01 12:30

Nincs itthon szezámolaj (egyébként hogy kéne megpirítani?), úgyhogy megint szép, zöld tökmagolajjal sütöttem, megszórtam egy maréknyi szezámmaggal-nem rontotta el. Nagyon-nagyon finom! A receptednek köszönhetően eszünk gyakrabban brokkolit,köszönjük! :) Szép napot!

darkpurple
darkpurple Sat, 2012-04-07 11:35

Eloszor keszitettem el brokkolit, (a baratnom szulinapjara ) es nagyon orultem ennek az egyszeru es nagyszeru receptnek! Finom lett, koszi :)

Csici
Csici Wed, 2011-05-04 20:20

Nagyon finom lett! Én még nem készitettem broccolit igy , s öszintén mondva, nem tudtam hogyan készitsem meg, de igy nagyon jo! Egyszerű s nagyszerű! Köszönöm!

Gombócka
Gombócka Tue, 2010-12-28 18:06

Nagyon finom így a brokkoli :) ugyan nekem nem volt szezámolajom így az kimaradt a végéről, de így is nagyon finom lett! Köszönet érte!

lizabennet
lizabennet Fri, 2010-12-10 20:50

Szia Szintia, mit jelent az hogy "Pirított szezámolaj" - hogy pirítod meg? Előre is köszi!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sun, 2010-06-13 00:31

Tegnap, mármint szombaton voltam a piacon, és vettem egy kiló brokkolit..sült brokkoli gyanús :D

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Fri, 2010-06-11 22:16

ja, és Ken Hom konyhájából jöhet még recept, ha mind ilyen egyszerű, gyors és még finom is! na, most már megyek zabálni..még azt a maradék két falatot! :D

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Fri, 2010-06-11 22:14

Kedves Szintia!
Nagyon köszi ezt a receptet! :) Ma megcsináltam, direkt ezért vettem egy kis fej brokkolit a piacon! :)
Nem csalódtam. Bennem volt csupán a hiba, mert megszaladt a só,és kissé szerelmes lett a szakácsnő :D
A sikeren felbuzdulva a brokkoli elkészítése után beledobtam még fél fej hagymát, azt kicsit megsütöttem, és ketchuppal épp most falatozom :) Megborsoztam, és kb. fél percig sütöttem..bár,ebbe meg kellett volna egy kis só..na, nem baj :p Ez tökéletes köret, vagy vegetáriánus főétel..de még a 90napos diétába is beleillik, amit hamarosan kezdek..nagyon soxor fogom ezt enni, úgy érzem :D sütőben sütött krumplival,hagymával,kis kukoricás vegyes salátával mennyei ebéd, vacsora és reggeli is! :D
Bocsi, hogy ennyit írtam, de meg kellett tennem :) csak úgy kijött :) azt hiszem, karfiollal is elkészítem, múltkor már volt hasonló próbálkozásom :) száz szónak is egy a vége: nagyon köszi, finom volt! :D

Hajni67
Hajni67 Mon, 2009-11-30 19:05

 
Nagyon finom, könnyű étel! Örülök, hogy sok olyan recept található itt, amiket nem kell órákig készítgetni, mert ez munka mellett nagyon nehéz.
Ezzel a sült brokkolis recepttel, pillanatok alatt finom vacsit csináltam! Köszönöm.

79
brokkoli 450 g
mogyoróolaj 1.5 ek
fokhagyma 4 gerezd
1 tk
fekete bors 1 kk
víz 6 ek
szezámolaj 2 teáskanál