Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva

Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva
Sült brokkoli mandulával, tonhalkonzervvel gazdagítva
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű ebéd- és vacsoraételnek ajánlom. Egészséges, könnyen elkészíthető, friss salátával tálalom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedve kerámia- vagy jénaitálba helyezzük a rózsáival felfelé. A tonhalkonzerveket ízlésesen elhelyezzük a brokkolirózsákon.
  2. A szőlőmagolajon aranysárgára pirítjuk a mandulapelyhet. Mikor ez készen van, szűrőlapát segítségével kiszedjük a szőlőmagolajból, félretesszük.
  3. Hajdinalisztből és a szőlőmagolajból szószt készítünk. Amit a rizstejjel engedünk fel, és addig főzzük, amíg nem lesz sűrű. Ezután belekeverjük a pirított mandulapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Majd a brokkolira öntjük.
  4. Alufóliával letakarva sütjük 40-45 percig. Friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritus konyhája

Mióta szakács: 2012.02.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült brokkoli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
szőlőmagolaj 4 ek
brokkoli 50 dkg
tonhalkonzerv 40 dkg
mandulapehely 5 dkg
rizstej 1 l
hajdinaliszt 5 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint