Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült céklás humusz

Sült céklás humusz
Sült céklás humusz
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először 1 citrom levét adtam hozzá, meg az ízesítőknek is csak a felét, de kóstolás után megdupláztam, mert a cékla nagyon édes volt a sütéstől.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat alaposan megsikáljuk, és héjastól egy alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk.
  2. Berakjuk a sütőbe, megsütjük.
  3. Amikor kicsit hűlt, gumikesztyűt felhúzva megpucoljuk, kicsit vágjuk össze, hogy az aprítógépnek könnyebb dolga legyen. Ha kint sütögetünk, akkor alufóliába csomagolva, a parázs közé dugva is megsüthetjük úgy, mint a krumplit, és akkor a lakást sem melegítjük fel még jobban a nyár kellős közepén.
  4. Az összes hozzávalóval késes aprítóba rakva simára daráljuk. Ha túl sűrű lenne, 1-2 ek vizet adhatunk hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

céklás csicserikrém, csicseris mártogatós sült céklával, csicseriborsókrém sült céklával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
cékla 2 közepes db
csicseriborsó 25 dkg
tahini 2 ek
citromlé 2 citromból nyert
2 tk
római kömény 2 tk
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
cayenne bors 0.5 tk