Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült császárhús párolt zöldséggel és körözöttel

Sült császárhús párolt zöldséggel és körözöttel
Sült császárhús párolt zöldséggel és körözöttel
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnapelőtt párommal úgy döntöttünk, csempészünk valami pikáns ételt az asztalra. Nem szerettünk volna nehéz finomságot, így körbenéztünk hűtőnk tájékán...

hozzávalók / 4 adag

Sült császárhús

Zöldséges köret

Körözött

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült császárhús

  1. A császárhúst közepes szeletekre vágjuk fel. Ezután magas falú serpenyőbe négy evőkanál olajat hevítsünk fel, és tegyük bele a szeleteket. Mindkettő oldalát pirítsuk meg, és vegyük ki egy tányérra.
  2. Hat szeletnyi kenyerünket (lehet kukorica, barna, krumpli...stb.) tegyük kenyérpirítóba, s a kész szeleteket tányérra pakoljuk.

Zöldséges köret

  1. A cukkiniket egyenlő, közepes nagyságúra, a gombafejeket negyedelve (vagy ha nagyon nagy a kalap, akár kisebb) kockákra vágjuk. A póréhagymát és a spárgákat vékony karikára szeljük fel, és a meleg császárszalonna zsiradékába tesszük.
  2. Hozzáöntjük a kukoricát, zöldborsót, és vékonyra szeletelt, negyed fej fehér káposztát. Meghintjük ízlés szerint sóval, és nagy lángon főzzük puhára.
  3. Fűszereinket zúzzuk össze egy mozsárban, és hintsük rotyogó köretre. Fontos, hogy többször is kóstoljunk. Fél fövésben gerezd fokhagymát reszeljünk bele. Miután a zöldségek készre főttek, megpuhultak, lehúzzuk a tűzről.

Körözött

  1. Erős túrót/ túrót egy edényben összetöünk, és hozzáadjuk a tejfelt, majd alaposan elkeverjük.
  2. Megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a kettő nagy fej lila hagymát, amit a túróba rakunk. Sózzuk, borsozzuk, és tárkonnyal fűszerezzük. Elkeverjük az elegyet, és kóstolgatjuk, hogy ízlésünknek megfelelő legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 621
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Siccpricc24

Mióta szakács: 2016.03.06.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

császárhús, sült császár zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1264
császárszalonna 400 g
olívaolaj 4 ek
kenyér 6 szelet
csiperkegomba 6 közepes db
póréhagyma 1 db
fehér spárga 4 db
cukkini 4 kis db
fokhagyma 5 gerezd
zöldborsó 25 dkg
csemegekukorica 25 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
káposzta 1 közepes db
tehéntúró 50 dkg
lila hagyma 2 nagy db
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
tejföl 250 g