Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke aszalt gyümölcsökkel

Sült csirke aszalt gyümölcsökkel
Sült csirke aszalt gyümölcsökkel
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor került az ünnepi asztalra ez a finomság. Mivel volt idő előkészülni, ezért már napokkal előtte elkezdtem a fűszerezést és a gyümölcsök előkészítését. Az aszalt gyümölcsök bátran variálhatók, illetve fehérborból 3 puttonyos tokaji aszút használtam.
Én nem eszek húst, de az illata, állaga fenséges lett, és állítólag az íze is :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsök előkészítése akár 1-2 nappal a sütés előtt el lehet kezdeni. Egy lezárható tálba beletesszük az összes aszalt gyümölcsöt, és felöntjük 3 puttonyos tokaji aszúval addig, míg ellepi azokat. Így hagyjuk részegülni őket betöltésig.
  2. A csirkét sütés előtti nap befűszerezzük. Kívül-belül bedörgöljük sóval, borssal, majoránnával és szárított petrezselyemmel. Betesszük a hűtőbe.
  3. A nagy napon száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Amíg pirul, a gyümölcsöket kivehetjük egy nagyobb tálba. A megmaradt bort, még ha pár kanálnyi is, ne öntsük ki, jó lesz később.
  4. Összekeverjük a mandulát és a gyümölcsöket, majd beletöltjük a csirkébe. A csirkét fogpiszkálóval összeszúrjuk, illetve be is varrhatjuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük a csirkét, aláöntjük a vörösbort, a gyümölcsről megmaradt bort és egy kevés vizet. Az almát cikkekre vágjuk, és azt is mellétesszük.
  6. 150°-ra előmelegített sütőbe alufóliával lefedve betesszük 1,5 órára. Az idő letelte után levesszük a fóliát, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

borban ázott gyümölcsökkel és mandulával töltött csirke, gyümölcsös borban sült csirke, részeges mandulás-gyümölcsös csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
csirke 1.5 kg
vörösbor 2 dl
olívaolaj 1 dl
aszalt sárgabarack 15 dkg
vörösáfonya 10 dkg
aszalt szilva 10 dkg
mandula 5 dkg
fehérbor 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2 dl
alma 1 közepes db