Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke gombás töltelékkel

Sült csirke gombás töltelékkel
Sült csirke gombás töltelékkel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció töltött csirkecombra. Könnyű és ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A maradék tölteléket ki lehet sütni egy külön serpenyőben, és a hús mellé kínálni. Egy fél áztatott zsemle is elég, de akkor a gombás íz jobban dominál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.)
  3. A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
  4. A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 21 489
elküldve: 5
receptkönyvben: 230
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
394 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás töltött csirkecomb, töltött comb, csirkecombok gombás-tojásos zsemletöltelékkel töltve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2019-10-24 19:50

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm, hogy a receptemet beválogattátok a 14 pazar fogás közé.
Andi

672
csirke felsőcomb 8 db
csiperkegomba 20 dkg
főtt tojás 1 db
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
zsemle 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 3 csipet
tej 0.5 dl
kakukkfű 8 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 4 evőkanál