Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke narancsos szósszal

Sült csirke narancsos szósszal
Sült csirke narancsos szósszal
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg narancsos kacsának indult, de a kacsa nagyon drága volt, így a csirkét vettem. A páromnak nagyon ízlett. Legközelebb egészben sült mellehússal tálaljuk majd a narancsos szószt.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek zöldséges rizst ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Természetesen a kibelezett, megmosott és sütésre előkészített csirkével indítunk.
  2. Az összekevert sót, borsot és fokhagymaport beledörzsöljük a csirke bőrébe, bőre alá és belsejébe.
  3. Olajozzuk meg a tepsit, tegyük rá a csirkét mellével lefelé, fedjük le alufóliával.
  4. Tegyük be a sütőbe, süssük (pároljuk) 45-50 percig.
  5. A csirkét kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és megszurkáljuk, hogy a hús átpuhult-e.
  6. A narancsos szószból kenjünk rá a csirke bőrére.
  7. Ezek után a csirkét visszatesszük a sütőbe, és piros ropogósra sütjük.
  8. Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos szószt a a husi tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a szószt egy kiöntő csészében tálaljuk, és mindenki annyit önt a saját csirkedarabjára, amennyit szeretne.

Szósz elkészítése:


  1. Kis tálba tesszük a keményítőt, és adagolva hozzáadjuk a narancslét, simára keverjük.
  2. Ezek után hozzáadjuk a cukrot, lereszelt narancshéjat, citromlét, és jól elkeverjük.
  3. Átöntjük egy kis lábasba. Majd lassú tűzön, folyamatosan keverve, sűrűvé főzzük.
  4. Tűzhelyről levesszük, és hagyjuk hűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 750
elküldve: 1
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dee

Mióta szakács: 2010.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsszószos sült csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Thu, 2012-08-02 13:00

"Ennek az ételnek az a lényege, hogy a narancsos szószt a a husi tetejére kell önteni, így adja meg a narancsos ízt. Tehát a szószt egy kiöntő csészében tálaljuk" -ezt írod. Ennek mi az értelme? Maradék szószt mellé kínálom.

kitike
Kitike / kitike Wed, 2012-08-01 22:10

Kombinálom a fűszervajas csirkével holnap vacsorára, sajtos krumplipürével. Azt hiszem, előre elrebegem a köszönömöt!

dee
Dee / dee Thu, 2010-04-01 21:09

Igen a szószt lehet duplázni. Szerintem jó bármilyen sült hússal.

dee
Dee / dee Thu, 2010-04-01 21:07

Igen a szószt lehet duplazni. Szerintem jo barmilyen sult hussal

t.bernadette
t.bernadette Sun, 2010-03-28 13:50

Hihetetlenül finom. Combokat sütöttem, és nagyon ízes, ropogós lett a bőre. A szószt meg élből dupláztam, ahogy mindig :-). Narancsos, újhagymás rucolasalátát adtam mellé.

675
csirke 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
barna cukor 6 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
narancslé 30 ml
narancshéj 0.5 tk
citromlé 1 ek