Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke zöldségekkel, parmezános burgonyával, paradicsomsalátával

Sült csirke zöldségekkel, parmezános burgonyával, paradicsomsalátával
Sült csirke zöldségekkel, parmezános burgonyával, paradicsomsalátával
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver után szabadon. Kiadós, friss, tartalmas stábebédet készítettem.

hozzávalók / 6 adag

Sült csirke vele sült zöldségekkel

Parmezános sült burgonya

Paradicsomsaláta

ajánlat

Amíg a sül a csirke, addig a sült burgonyát és a paradicsomsalátát érdemes elkészíteni, így kb. minden egyszerre lesz kész, és frissében fogyasztható.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült csirke vele sült zöldségekkel

  1. A csirkét mossuk meg, és töröljük szárazra. Bőre alá ízletes fűszervaj kerül (vaj, rozmaring, bazsalikom, só, bors, fokhagymapor, petrezselyem). A bőrét kívülről jól dörzsöljük be olívaolajjal, majd sóval és borssal, vonjuk be baconszeletekkel is. A csirke belsejébe tegyünk egy fél citromot és hagymát, majd néhány szál petrezselymet/rozmaringot.
  2. A zöldségeket daraboljuk fel tetszőlegesen (pl. kockára), tegyük egy nagy tálba, és forgassuk át olívaolajjal, sóval-borssal, fűszerekkel, és helyezzük abba a tepsibe, amiben a csirkét fogjuk sütni. Ha ez megvan, erre zöldségágyra helyezzük rá a csirkét is, és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy-másfél óra alatt süssük puhára, a bőrét pedig ropogósra úgy, hogy fél óránként kivesszük, és meglocsoljuk a kisült lével.

Parmezános sült burgonya

  1. A kihűlt előfőzött, burgonyát vágjuk cikkekre, és az olajos keverékkel (olaj, chiliolaj, fokhagymapor, fűszerpaprika, só, bors,) forgassuk át alaposan, majd helyezzük szellősen sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. 180°C fokon 20-30 alatt ropogósra sülnek. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyem és újhagyma keverékével.

Paradicsomsaláta

  1. Karikázzuk föl a paradicsomokat, és helyezzük egy ízléses tálba.
  2. A dresszinghez keverjük össze az olajat, balzsamecetet, mézet, sót, borsot és egy keveset az újhagyma zöldjéből.
  3. Tálalás előtt locsoljuk ár a paradicsomokra, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, újhagymával.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 624
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
41 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült csirke gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1314
csirke 2 kg
citrom 0.5 db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 15 dkg
vaj 10 dkg
fokhagymapor 1 teáskanál
bazsalikom 1 ek
rozmaring 1 ek
petrezselyem 1 csokor
alma 1 nagy db
sütőtök 20 dkg
halványító zeller 4 közepes szár
burgonya 3 db
sárgarépa 3 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
csöves kukorica 1 db
olívaolaj 1 dl
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kifliburgonya 50 dkg
olívaolaj 0.5 dl
fűszerpaprika 1 ek
fokhagymapor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliolaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
újhagyma zöldje 2 db
paradicsom 4 nagy db
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 2 db
balzsamecet 2 ek
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál