Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb francia rakott burgonyával

Sült csirkecomb francia rakott burgonyával
Sült csirkecomb francia rakott burgonyával
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük nagyon, és ezt az ételt a párom is nagyon jól készíti!!!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mindenképpen száraz fehérbort ajánlanék hozzá! Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a combokat befűszerezzük a fűszersóval és egy kevés majorannával. Tehát egy estét állni hagyjuk.
  2. Másnap: A megtisztított burgonyát nem túl vastag, egyenletes karikára vágjuk, majd egy keverőtálba helyezzük.
  3. A megtisztított vöröshagymát félkarikára vágjuk, majd a burgonyához adjuk.
  4. A tejszínt a tojások sárgájával jól összekeverjük, majd enyhén sózzuk és a keverőtálba rakjuk, majd még egy kis só, és az egészet jól összekeverjük.
  5. Ezt követően egy magas falú tepsit kivajazunk, de vékonyan, aztán jöhet rá egy kis zsemlemorzsa.
  6. A keverőtálba levő alapanyagot a tepsibe tesszük, és ráreszeljük a trappista sajtot. Majd jöhet a csirkecomb a tetejére.
  7. Lealufóliázzuk, majd 20 percig 180 C-on sütőben pároljuk.
  8. Ezt követően az alufóliát levéve, 200 C-on további 15-20 percig pirítjuk.
  9. Amikor a csirkecomb bőre szép piros, kivesszük a sütőből és már csak egy dolog van hátra...
  10. MEGESSZÜK!!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 628
elküldve: 15
receptkönyvben: 287
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

albi

Mióta szakács: 2012.10.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirkecomb tejszínes burgonyával, fűszeres csirkecombok burgonyával sütve, sült csirkecombok rakott burgonyával készítve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bdora
bdora Tue, 2015-03-24 21:19

Elkészítettem holnapi ebédnek. De sajna muszáj volt ma vacsorára megkóstolni, olyan jól néz ki. Nagyon finom, köszi a receptet.

katamolly
katamolly Mon, 2012-12-03 21:30

Szia! Én is elkészítettem, rögtön dupla adagból. Tényleg nagyon finom, főleg frissen, de másnap is. Köszönöm a receptet!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-11-09 08:54

Kedves Albi !
Nagyon jónak látszik. Miután nem vagyok profi szakács, szeretem a " maguktól " elkészülő ételeket.
Ezért kipróbálom cserépedényben .
Kérünk további finom recepteket !
Zoli

765
csirkecomb 3 db
burgonya 60 dkg
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
trappista sajt 15 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 1 ek