Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel

Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
Sült csirkecomb káposztás cvekedlivel
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hőgyészi szarvasgombás napokon az ajándékok között volt egy üveg narancsos mustár.
Rendkívül pikáns ízével, krémes állagával, könnyű használatával hamar a konyha kedvence lett. Jó étvágyat kívánunk!



 

hozzávalók / 6 adag

A pirított káposztához

A lebbencstésztához

A sült csirkecombhoz

ajánlat

A narancsos mustár felhasználása határtalan, mert remekül harmonizál sokféle étellel. Hideg, meleg sültek, halak, tenger gyümölcsei, salátaöntetek, mártások, grillezett zöldségek és pácok ízvilágát, színvilágát mindig kedvezően befolyásolja. Mindenkinek ajánljuk.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük róluk a vizet, majd alaposan bedörzsöljük a sóval, és egy jénai tálban egy félórára hűvös helyre, (de nem hűtőbe) tesszük.
  2. Elkészítjük a marinádot: a gyömbért lereszeljük, majd összekeverjük a narancsos mustárral, olajjal, mézzel.
  3. A csirkecombokra öntjük a marinádot, és megforgatjuk benne. 1-2 órát a pácban tartjuk a csirkecombokat.
  4. Ezután a jénai edényből egy tepsibe helyezzük a csirkecombokat, egy kis vizet öntünk alá, és sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Melegen tartjuk.
  5. A lebbencstészta elkészítése: 40 dkg lisztet 1 házi tyúktojással keverjünk el, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy összegyúrva kemény tésztát kapjunk. A tésztamasszát háromszor gyúrjuk át, közben pihentessük 15-15 percet. Mikor elkészült, lisztezett deszkán nyújtsuk 2 mm vastagságúra, és 1-2 cm-es négyzetekre daraboljuk fel. Kicsit hagyjuk szikkadni.
  6. A káposzta torzsáját vágjuk ki, majd reszeljük le. A lereszelt káposztát sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a mangalicazsírt, és a cukrot pirítsuk meg.
  7. A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a cukros zsiradékhoz, és állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint törött borssal megszórjuk.
  8. Közben kifőzzük a tésztát, 8-10 perc alatt (ugyanúgy, mint a bolti száraztésztát.) A tészta főzővizébe tegyünk kevés zsiradékot (hogy a tészta ne ragadjon össze).
  9. A tésztát leszűrjük, és a káposztával összekeverjük.
  10. A csirkecombokat a káposztás cvekedlivel együtt tálaljuk.
  11. Tálaláskor cukrot is adhatunk a káposztás cvekedli mellé.    

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros-gyömbéres csirkemell káposztás tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Sun, 2014-01-12 10:30

Ahogy kedves ismerősöm mondta, bármit bármivel, ha jóízű.
Ez lesz a mai lakoma. Árválkodik a pirított káposzta a hűtőben, tökéletesek lesznek együtt a csirkével, tudom.

824
káposzta 40 dkg
mangalica zsír 3 ek
cukor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
csirkecomb 6 db
3 tk
gyömbér 5 dkg
méz 10 ek
napraforgó olaj 5 ek
mustár 4 ek