Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb túrónokedlivel

Sült csirkecomb túrónokedlivel
Sült csirkecomb túrónokedlivel
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám (Mrs.Smith-é) készítette ezt a túrónokedlit, rendszerint vasárnapi ebéd részeként a kacsasült mellé. Most csirkecomb mellé készítettük, így is nagyszerű ebéd kerekedett belőle! Érdekes, hogy a kisfiunk rögtön megkedvelte, mint én akkor gyerekként.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A túrónokedlihez

ajánlat

A túrónokedlit ajánljuk más szaftosan készített szárnyassültek mellé is.
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra /légkeverésen 160°C/.
  2. A csirkecombokat besózzuk, beborsozzuk, s egy tepsibe fektetjük.
  3. Aláöntünk olívaolajat.
  4. Minden csirkecombra rápréselunk egy-egy gerezd fokhagymát, s bedörzsöljük vele.
  5. Majd mindegyik csirkecombot megszórjuk a fűszerekkel, s finoman olajat csorgatunk a tetejükre is.
  6. Befedjük a tepsit alufóliával, sütőbe toljuk, majd 25-30 percig sütjük.
  7. Ezután levesszük az alufóliát, beleszórjuk a tepsibe a hagymakarikákat szétnyomkodva kissé, s meglocsoljuk az egész tetejét olajjal, majd visszatesszük a sütőbe. Még kb. 15-20 percig sütjük, menet közben még két-háromszor meglocsolgatjuk. Amikor kész, tálaljuk.

A túrónokedli elkészítése:


  1. A hozzávalókat egy tálban kikavarjuk. Kissé sűrűbb tésztát kell kapni, mint a hagyományos nokedlinél. 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt egy fazékban vizet forralunk, amibe egy evőkanál sót rakunk, s mikor felforrt, kanál segítségével nagyjából evőkanálnyi méretű galuskákat szaggatunk a vízbe.
  3. Amikor feljöttek a víz színére, két-három percet várunk, majd leszűrjük.
  4. Egy tálba tesszük, s a sült zsiradékával egy kicsit meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
  5. Ezután tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 262
elküldve: 2
receptkönyvben: 307
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirkecomb túrónokedlivel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nacuska
Nacuska Sat, 2013-03-09 21:10

Mindkettő nagyon finom lett! Én is a víz nélküli több tojásos változatú túrónokedlit csináltam.
Köszönöm szépen!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Fri, 2012-03-30 21:04

Kedves Mrs Smith!
Köszönöm a receptet, elkészítettem, nagyon finom lett. A fűszereket én a csirkecomb bőre alá töltöttem, és úgy jött ki a lépés, hogy egy éjszakát pácolódtak. Viszont nagyobb kángon és tovább kellett sütnöm, pedig nekem nagyon süt a sütőm. A nokedli nagyon jó lett, még másnap felsütve is, viszont nekem nem lett ilyen rücskös (mint a képen), hanem simább, de nagyon nagyok, féltem is, hogy nyers maradt a közepe, de szerencsére jól megfőtt. Ezt is főztem viszont vagy 8 percig még, miután feljöttek a felszínre. Máskor is el fogom készíteni!
Üdv, WM

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2009-10-31 00:07

Kedves Kocsmáros! Sajnos nem emlékszem Kovalik Károlyra. Ezt a receptet Mamika nevű nagymamámtól tanultam, lehet, hogy ő is készítette hasonló módon, mint említetted, de ezeket a recepteket az emlékeimből próbálom előszedegetni anyukám segítségével, és sajna vannak már dolgok, amik kiestek, elfelejtődtek. De őszintén szólva tetszik ez a szalonnás petrezselymes változat, szerintem én is ki fogom próbálni! Köszönöm! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-29 21:51

nem tudom, emlékszel-e még Kovalik Károlyra, legendás riporter volt.
az ő receptje volt ez a túrós nokedli, legalábbis én tőle hallottam, ő is sült csirkével tudta, de petrezselymes változatban, szalonnával.
annak idején sokszor készitettem, mi is nagyon szerettük.
most majd megint előveszem, hogy igy eszembe juttattad...

lolaci
Lolaci / lolaci Sat, 2009-10-31 20:16

Ne haragudj,nem a finom turónokedlihez tartozik,de Én is ismertem a Kovalik Károlyt,a lányával a Krisztával jóban voltunk,együtt kutyáztunk,véletlenül nem tudod mi van vele?Nem válaszolt a levelemre egy közösségi oldalon,ennek 2 éve,és megörültem h valaki emlegeti.Egy utcával odébb laktam,mint Ők,én a Gellérthegy utcában,Ők a Krisztina krt.-on.Ha nem vagyok tolakodó,légyszives írj.Köszönöm:Brigi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-31 21:26

Kovalik Károly legalább húsz éve halott. De az is lehet, hogy mégtöbb....
(annak idején Szilágyi Jánossal közösen készitett sok rádióriportot, abból az időből való ez a recept is....)

lolaci
Lolaci / lolaci Sat, 2009-10-31 21:49

Köszönöm,sajnos ezt tudtam,engem inkább a lánya hogyléte érdekelt volna,de azért köszönöm. :-( Lolaci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-08-17 06:44

Mi is rendszeresen vagyis kizárólag túrónokedlit eszünk, de nem teszek bele vizet. 25 dkg túró 30 dkg liszt, 4 tojás az arány és mondhatom nagyon finom és habkönnyű.

928
csirkecomb 4 db
rozmaring 6 szál
oregánó 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 3 db
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 45 dkg
tojás 3 db
1 csipet
víz 2 dl